Romania - Elvetia 1-1. Motivul pentru care un francez a ales sa sustina echipa Romaniei

fan francez care tine cu Romania

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 6| Romania a incheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat miercuri impotriva Elvetiei.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016. 

VEZI AICI VIDEO CU TOATE GOLURILE SI FAZELE IMPORTANTE DIN MECIUL ROMANIA - ELVETIA

Echipa de start: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Pinitilii - Torje, Stancu, Chipciu - Keseru

Cititi in articol:
10.000 de fani romani, asteptati in tribune
Copiii selectionerului, alaturi de tatal lor. FOTO
Strazi blocate de politie

Citește și
Anghel Iordanescu
LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, ora 19:00, la ProTV. Keseru, pregatit sa fie titular. Ce a spus Iordanescu despre Alibec
Apare un nou stat musulman în Europa. Va fi înființat la aproximativ 600 kilometri distanță de granița României

UPDATE Un selfie merge in orice situatie!

SONDAJ: cine ar trebui sa fie titular, Tatarusanu sau Pantilimon

UPDATE Imagini cu fanii nationalei, care se indreapta spre stadion. Sunt asteptati 10.000 in tribune!

UPDATE Doua poze emotionante de la stadion, prezentate de corespondentul Stirile ProTV din Paris, Alexandra Tansescu. Un copil francez a fost impresionat de meciul facut de tricolori in deschidere si a ales sa sustina nationala noastra in partida cu Elvetia.

Iar seful pazei de la Fan Zone, un roman plecat din tara in '89, l-a imbratisat pe operatorul ProTV, Joe, cand a aflat ca este de la el, din Cluj.

Copiii selectionerului au venit la stadion, pentru a fi alaturi de nationala Romaniei

Surpriza lui Iordanescu in primul “11”

Selectionerul a pregatit o surpriza pentru meciul cu Elvetia: Nicusor Stanciu nu va juca titula. In locul sau va fi Alex Chipciu, potrivit Sport.ro. Torje intra in locul lui Adi Popa, Chipciu in locul lui Stanciu, iar Keseru ii ia locul lui Andone in atac. Se schimba si pozitia lui Stancu in teren, care trece in spatele varfului, in timp ce Chipciu va ocupa banda stanga.


Tatarusanu -Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat- Hoban, Pinitilii- Torje, Stancu, Chipciu-Keseru

Romania, singura nationala de la UEFA EURO 2016 alcatuita doar din jucatori nascuti in tara pe care o reprezinta

Echipa Romaniei este singura selectionata prezenta la EURO 2016 ce este alcatuita doar din jucatori nascuti in tara pe care o reprezinta si din parinti cu aceeasi nationalitate, informeaza Liga Profesionista de Fotbal. Potrivit unui studiu dat publicitatii recent, aproape un sfert dintre jucatorii echipelor de la EURO 2016 au dubla cetatenie, iar 16% au fost nascuti intr-o alta tara decat cea pentru care joaca in turneul final, relateaza Agerpres.

Strazile de langa Parc des Princes sunt blocate de politie

UPDATE Cabral, Miodrag Belodedici si Ion Vladoiu ii asteapta pe suporterii romani in Fan Zone-ul romanesc de langa Tour Eiffel. De la 15:00, suporterii pleaca din Place de Varsovie spre Parc des Princes, la meciul Romania - Elvetia. Sunt asteptati 20.000 de suporteri romani la meciul din aceasta seara de pe Parc des Princes. Toti vor avea stegulete in culorile Romaniei.

Oferta pentru Nicolae Stanciu

Mijlocasul stelist Nicolae Stanciu este dorit de echipa italiana Chievo Verona, care a facut o oferta de trei milioane de euro, a anuntat, miercuri, site-ul tuttomercatoweb.com. Conform sursei citate, gruparea italiana incearca sa ajunga la un acord cu Steaua Bucuresti pana la incheierea Campionatului European.

Vreme infernala la Paris

Vremea este infernala la Paris inainte de meciul Romaniei cu Elvetia. Jucatorii romani au fost retinuti la hotel din cauza rafalelor puternice de ploaie, staff-ul fiind avertizat de catre cei care se ocupa de paza si securitate ca va fi greu sa ii monitorizeze in astfel de conditii si ca ar fi mai bina sa ramana la hotel. nIordanescu a decis sa anuleze plimbarea din aceasta dimineata, relateaza www.sport.ro.

Cea mai mare parada pentru nationala

20.000 de romani sunt asteptati pe stadion cu Elvetia. Suporterii sunt invitati astazi sa ia parte la cea mai mare parada organizata pentru echipa nationala. Fanii sunt asteptati la Turnul Eiffel, si cu Cabral in frunte, vor merge 4 kilometri pe jos pana la stadionul lui PSG.

Petkovic: Trebuie sa fim 150% pentru a invinge Romania

Selectionerul Elvetiei, Vladimir Petkovic, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, ca formatia sa trebuie sa fie la 150% din ce a jucat in meciul cu Albania pentru a putea invinge Romania, in meciul de miercuri, de la EURO 2016. ''Echipa Romaniei a facut o munca foarte buna cu Franta, psihologic si fizic e intr-o forma foarte buna. Trebuie sa fim 150% fata de meciul cu Albania pentru a castiga cu Romania'', a declarat Petkovic.

Tehnicianul nu vede o favorita in meciul de miercuri: ''Nu dau niciodata o echipa favorita, asta a fost spus de jurnalisti. Nu exista favorita in acest meci. Trebuie sa ridicam nivelul, sa crestem ritmul. Am vazut ca Romania poate juca timp de 90 de minute la un ritm ridicat''. ''Nu sunt genul de antrenor care sa ceara obiectivul minim de la jucatori. Totdeauna am pretins maximum, 3 puncte. Dar, pentru asta trebuie sa fim mai solizi, sa comunicam mai bine, sa alergam mai mult. Cu cele trei puncte (de miercuri) ne-am califica in optimi si am scrie istorie pentru nationala Elvetiei. Elvetia nu a obtinut niciodata doua victorii consecutive la un turneu final, iar viitorul nostru depinde de meciul de maine'', a subliniat Petkovic.

Elvetia vine dupa ce a invins Albania cu scorul de 1-0, in primul sau meci din Grupa A la EURO 2016, in timp ce Romania a pierdut in fata echipei gazda, Franta, cu 1-2. ''Primul lucru important e sa ne cream ocazii de gol, trebuie sa insistam asupra acestui aspect si pana la urma vom marca. Trebuie sa fim calmi, nu ne asteptam sa marcheze neaparat atacantii, dar trebuie sa inscriem. Cred ca putem ameliora tactica si suntem pe drumul cel bun'', a mai spus Vladimir Petkovic.

Tehnicianul a apreciat ca nu e mai putina presiune fata de primul meci al Elvetiei: ''Exista un pericol legat de acest meci si nu trebuie sa ne relaxam''. ''Victoria ne aduce incredere si ne aduce motivatie. Acum trebuie sa ridicam stacheta pentru a obtine victoria'', a reiterat Petkovic. ''Sper ca ziua in plus de odihna a Romaniei sa nu se vada. Oricum, nu se poate vorbi de oboseala, trebuie sa intram cu prospetime mentala si fizica'', a precizat Petkovic.

Vladimir Petkovic considera ca situatia este diferita fata de meciul dintre cele doua echipe, de la CM 1994, cand Elvetia s-a impus cu 4-1: ''Contextul este diferit de cel din 1994, iar scopul nostru este calificarea in faza urmatoare a competitiei. Vom face tot ce e posibil in fata Romaniei. Am vazut ce a facut contra Frantei''.

''Romania a fost o echipa foarte bine organizata”

Romania este o echipa foarte bine organizata, a apreciat internationalul elvetian Valon Behrami, marti, intr-o conferinta de presa desfasurata la stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, inaintea meciului direct de la EURO 2016. ''Romania a fost o echipa foarte bine organizata in meciul cu Franta, iar jucatorii au aratat capacitatea de a se ajuta reciproc. Am vazut cum Franta s-a chinuit cu Romania. Jucatorii romani au lucrat bine si au aratat ca exista multa calitatea in echipa Romaniei'', a declarat Behrami.

''Trebuie sa uitam istoria inaintea acestui meci, a afirmat Behrami, referindu-se la meciul din 1994 dintre cele doua echipe, castigat de elvetieni cu 4-1 la CM din SUA. Meciul de maine e un pas important in istoria echipei noastre. Ne-am pregatit foarte bine si avem un obiectiv clar in fata noastra''. Behrami este coechipier cu portarul roman Costel Pantilimon la Watford. ''Am vorbit foarte des cu Pantilimon, dar nu am facut niciun pariu legat de acest meci. Pariurile sunt interzise'', a precizat Behrami.

''Cateodata avem nevoie de presiune pentru a arata o performanta de o suta de procente. Sper sa fim capabili sa simtim asta in dimineata jocului. In primul meci am gestionat stresul si presiunea si sper sa mentinem sentimentele pozitive si sa ne con centram asupra meciului urmator'', a subliniat Behrami. Fundasul Johan Djourou, de la Hamburger SV, a apreciat ca ''Romania joaca bine din punct de vedere individual'', declarandu-se ''impresionat de calitatea jucatorilor''. ''Noi ne vom stradui sa ne calificam'', a mai spus Djourou.

''Primul meci a fost important pentru noi, dar acesta e si mai dificil, insa avem incredere in noi si dorinta de victorie'', a explicat Djourou. ''Cel mai important lucru e sa luam cele trei puncte, dar trebuie sa analizam ce a fost bine si ce nu in meciul precedent, sa incercam sa dam mai multe goluri'', a conchis Johan Djourou.

10.000 de romani, asteptati pe Parc des Princes

Meciul de astazi este unul decisiv pentru tricolori in perspectiva calificarii in optimile de finala ale competitiei gazduite de Franta. Romania vine dupa un esec dramatic si nemeritat in fata Frantei (1-2), in meciul de deschidere, in timp ce Elvetia a invins Albania cu 1-0 si are trei puncte in clasament. Tricolorii nu au voie sa piarda meciul de miercuri, pentru ca altfel ar ramane cu sanse pur teoretice de calificare, in timp ce o remiza i-ar mentine in cursa pentru optimi, verdictul urmand sa fie dat de meciul dintre Romania si Albania (19 iunie).

Romaniei a invins Elvetia in ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, in deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost inscris de Gicu Grozav. De la acel meci in loturile actuale ale celor doua echipe se mai regasesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi si Derdiyok, respectiv Valerica Gaman, Chiriches, Rat, Torje, Chipciu. Romania are 9 jucatori care evolueaza in campionatul intern, iar restul de 14 in strainatate. Razvan Rat este jucatorul cu cele mai multe selectii, 112. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 10 goluri. In total, jucatorii din lot au doar 42 de goluri marcate.

Lucian Sanmartean este cel mai varstnic jucator din lotul Romaniei, la cei 36 de ani ai sai, in timp ce Steliano Filip este cel mai tanar (22 ani). Lung jr are cele mai putine selectii dintre cei 23 de fotbalisti, 3 la numar. Fostul international Viorel Moldovan, actual antrenor secund al nationalei Romaniei, a jucat in Elvetia pentru Neuchatel Xamax si Grasshoppers, fiind in doua randuri golgheter al campionatului, in 1996 si 1997.

Gabriel Torje a fost coleg cu elvetianul Gelson Fernandes la Udinese, in 2012, in timp ce portarul Costel Pantilimon evolueaza alaturi de elvetianul Valon Behrami la Watford. Romania a mai jucat de trei ori pe ''Parc des Princes'', toate meciuri amicale cu Franta, castigandu-l pe primul, in 1967, cu 2-1, dar pierzand in ultimele doua ocazii, in 1969 si 1974, cu acelasi scor, 0-1.

Doar cinci jucatori elvetieni joaca in campionatul intern, restul evoluand la echipe din strainatate. Capitanul Stephan Lichtsteiner este cel mai varstnic jucator din actualul lot, dar si fotbalistul cu cele mai multe selectii, 82 la numar. Breel Embolo este cel mai tanar component al lotului, la cei 19 ani ai sai. Vedeta Xherdan Shaqiri este golgheterul echipei, cu 17 goluri, in timp ce Nico Elvedi are cele mai putine selectii (una).

In cele 12 partide desfasurate pana in prezent intre cele doua echipe, tricolorii au castigat de cinci ori, au pierdut in patru randuri, iar trei intalniri s-au incheiat nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei din Tara Cantoanelor, cu 19-15.

Romania si Elvetia se vor infrunta pe stadionul Parc des Princes din Paris. Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul de miercuri. Arbitri asistenti vor fi compatriotii sai Nikolai Golubev si Tihon Kalughin, arbitri asistenti aditionali au fost nominalizati alti doi rusi, Serghei Lapocikin si Serghei Ivanov, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov. Karasev, care duminica a implinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat nationala Romaniei o singura data pana acum, pe 2 septembrie 2011, in victoria cu 2-0 in deplasare cu Luxemburg, in preliminariile EURO 2012. De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elvetiei, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, in data de 6 septembrie 2013, in preliminariile CM 2014.

La meciul de pe Parc des Princes (47.294 locuri) sunt asteptati peste 20.000 de spectatori romani.

Echipele probabile:
Romania: Ciprian Tatarusanu - Cristian Sapunaru, Vlad Chiriches (capitan), Dragos Grigore, Razvan Rat - Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii - Gabriel Torje, Bogdan Stancu (Nicolae Stanciu), Alexandru Chipciu (Bogdan Stancu) - Claudiu Keseru (Denis Alibec).
Selectioner: Anghel Iordanescu.
Elvetia: Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner (capitan), Fabian Schaer, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Admir Mehmedi - Haris Seferovic.
Selectioner: Vladimir Petkovic.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Citește și...
RUSIA - SLOVACIA 1-2. Slovacia obtine prima victorie la un campionat european. Fanii rusi s-au abtinut de la scandaluri
RUSIA - SLOVACIA 1-2. Slovacia obtine prima victorie la un campionat european. Fanii rusi s-au abtinut de la scandaluri

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 6. Slovacia a obtinut prima victorie la un campionat european, dupa ce a invins-o pe Rusia, scor 2-1.

LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, ora 19:00, la ProTV. Keseru, pregatit sa fie titular. Ce a spus Iordanescu despre Alibec
LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, ora 19:00, la ProTV. Keseru, pregatit sa fie titular. Ce a spus Iordanescu despre Alibec

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 5| Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, LIVE, la ProTV, de la ora 19:00.

"Masina de facut bani" UEFA EURO. Sumele pe care le poate castiga Romania in 2020, cand va organiza trei meciuri

UEFA Euro 2016, campionatul care reuneste pentru prima data 24 de echipe in loc de 16, inseamna dincolo de fotbal o adevarata industrie.

Recomandări
Teroare în Israel. Hezbollah a lovit statul evreu cu rachete pe care nu le-a mai folosit până acum în conflict
Teroare în Israel. Hezbollah a lovit statul evreu cu rachete pe care nu le-a mai folosit până acum în conflict

Situația din Orientul Mijlociu este din ce în ce mai tensionată. În ultimele ore, Israelul și Hezbollah s-au atacat reciproc cu sute de bombe și rachete.

Polițiștii au ridicat 12 suspecți după bătaia din Pantelimon, continuată la spital. Declarația avocatului unei tabere
Polițiștii au ridicat 12 suspecți după bătaia din Pantelimon, continuată la spital. Declarația avocatului unei tabere

12 suspecți, identificați după confruntările violente din localitatea Pantelimon, aflată la marginea Capitalei, sunt audiați la Parchetul din Buftea, de sâmbătă seară.

„România, te iubesc!”, duminică de la ora 18.00. „Reabilitare, în nisipuri mișcătoare” în proiectul lărgirii plajelor
„România, te iubesc!”, duminică de la ora 18.00. „Reabilitare, în nisipuri mișcătoare” în proiectul lărgirii plajelor

Duminică seară, de la ora 18:00, urmărim o nouă ediție a emisiunii „România, te iubesc!”, dedicată problemelor de pe litoralul românesc.