Cazinoul, unul dintre simbolurile Constantei, ar putea ajunge "moneda de schimb"

Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 15:02
Data publicarii: Marti 31 Mai 2011 19:01
Categorie: Social

Cazinoul de la malul marii ar putea ajunge moneda de schimb in contul unei datorii pe care Primaria din Constanta trebuie s-o returneze unei firme italiene.

61 de milioane de lei vor italienii pentru ca statul le-a promis prin contract, in urma cu 12 ani, ca se va ocupa de infrastructura in cartierul construit de ei. Clauza nu a fost respectata, iar primaria poate fi executata silit.

In urma cu doua saptamani, primarul Radu Mazare anunta ca vrea sa vanda cazinoul oricui are bani sa-l renoveze. Evalua acest simbol al Constantei la 3 milioane de euro. Amenintat cu executarea silita, acum se gandeste sa cedeze cladirea pentru 61 de milioane de lei, bani pe care primaria nu are de unde sa-i dea unei firme italiene.

Datoria pe care primaria o are catre firma italiana este insa de cinci ori mai mare decat suma avansata initial de primar pentru cazinou.

In urma cu 12 ani, italienii au venit la Constanta si au ridicat un cartier rezidential in care sustin c-au investit 30 de milioane de euro. Au dat 15 milioane numai pe lucrarile de infrastructura pe care primaria s-a obligat prin contract sa le execute, dar nu s-a tinut de cuvant. Dupa sase ani de procese, justitia le-a dat dreptate.

In acest moment, firma italiana poate lua in contul datoriei orice imobil a primariei. Cazinoul ar fi totusi o investitie potrivita, le sugereaza primarul, care voia oricum sa cedeze cladirea.

Mazare se crede in Dubai: Vom face pasarela in forma de yacht in Mamaia

Mazare se crede in Dubai: Vom face pasarela in forma de yacht in Mamaia

pepeni

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea

”Tigrul platanului” a invadat Capitala. Ce spun medicii despre mușcătura insectei

Au nevoie de ajutor după ce le-a ars casa: ”Am ramas cu hainele de pe noi”

vaslui

Românii care așteaptă și 8 luni pentru a da ”traseul” pentru permisul auto

Un primar din județul Prahova, acuzat de hărțuire și discriminare

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri