Tot mai multe romance isi fac operatii estetice peste hotare si se intorc cu complicatii. Cele mai cautate proceduri

Ultimul update: Sambata 11 Martie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 08 Martie 2017 19:27
Categorie: Sanatate

Medicii esteticieni se confrunta cu un fenomen ingrijorator: tot mai multe romance isi doresc un posterior mai mare, ca al unor vedete cum ar fi Kim Kardashian, ori Beyonce.

Pentru ca procedura este una complicata, iar cerintele exagerate, multi refuza sa faca interventiile. Nemultumite, pacientele se opereaza in strainatate, dar se intorc acasa cu complicatii grave. Pe de alta parte, numarul implanturilor mamare este in scadere.

Frenezia posterioarelor bombate le-a sucit mintile romancelor, care ajung la cabinetele esteticienilor cu fotografiile vedetelor de peste ocean si isi doresc sa arate ca ele. Procedura este complicata si costisitoare, asa ca nu multi medici se incumeta sa o faca. Mai ales ca cerintele sunt mari.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Exista un trend acum. Pana acum cativa ani era fundul lui J Lo, acum e posteriorul lui Kim Kardashian. Vin cu pozele fundurilor acestor factori inspirationali si atunci sunt implante care depasesc 300, 400, 500, limita de bun simt sau cat poate comanda o firma in Romania si atunci se comanda din strainatate, merg acolo, se testeaza, dar de ce. De mai multe ori se opereaza in alte tari si se intorc cu complicatii.''

Iar numarul complicatiilor creste de la o zi la alta. Implanturile se pot roti, sparge sau chiar deplasa. De pilda, in aceste imagini are loc o interventie de extragere a implantului fesier. Recuperarea e grea, dar cu toata acestea o crestere semnificativa este in randul implanuturilor fesiere. Daca in 2015 s-au folosit 10 astfel de implanturi, numarul lor a crescut in 2016 pana la 34 de operatii. A crescut si numarul implanturilor de gambe de la 4 in 2015, la 28 in 2016. Preturile unei operatii de gambe pot fi de 1.000 de euro, iar de fesieri depaseste 6.000 de euro.

Presedintele azer si-a numit sotia prim-vicepresedinte al tarii. Prima doamna, ironizata pentru operatiile estetice

Desi barbatii declara ca prefera naturaletea, femeile vor sa apeleze totusi la mici modificari pentru a-i cuceri.

Barbat: "Trebuie sa fie ea naturala."

Barbat: "Nu e ea cu operatii. Imi plac cat mai naturale."

Femeie: "Mi-as pune putin acid."

Femeie: "Mi-as opera nasul."

A crescut si numarul operatiilor cerute de barbati. Multe sunt insa in scop medical, cum ar fi implanturile pentru organele genitale, sau de schimbare de sex. Daca in 2015 doar 4 barbati au apelat la operatii de reconstructie, anul trecut au fost 25.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Nu apeleaza la asa ceva pentru volum. Cresterea barbatilor cu identitate sexuala care informati si pusi pe un traseu de schimbare a sexului ajung sa si faca operatia din femeie in barbat implantarea asta din silicon, a doua categorie sunt cei care din diverse medicale necroze, infectii testiculare, cancere raman fara unul sau ambii testiculi si pentru a-si reintregi imaginea."

In schimb, a scazut numarul implanturilor mamare. Femeile se pare ca ocolesc acest tip de interventie care pana anul trecut era foarte ceruta. In 2016 chirurgii esteticieni au folosit 7.077 de implanturi mamare, atat anatomice, cat si rotunde, cu 1.000 mai putin decat in 2015. Si numarul pacientilor a scazut de la 4.000 in 2015, la 3.500 anul trecut.

De asemenea, lipsa de informare a pacientilor, dar si a medicilor de familie sau a oncologilor a dus la scaderea ingrijoratoare a reconstructiilor mamare dupa mastectomiile provocate de cancerul la san.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Acum doi, trei ani s-a introdus programul de decontare gratuitate la reconstructie sani. Se pot deconta 800 de implanturi si Romania are nici 150. E rusinos pentru o tara ca a noastra.''

In America, de pilda, in momentul in care se pune diagnosticul de cancer de san, pacienta este obligata sa consulte si un estetician pentru reconstructie.

Spune ca nu este barbat si nici femeie si a cheltuit o avere pe operatii care sa-l transforme in

Spune ca nu este barbat si nici femeie si a cheltuit o avere pe operatii care sa-l transforme in "extraterestru". Cum arata

imunoglobulina

Criza imunoglobulinei. Ministerul Sănătăţii ar fi putut să asigure medicamentele necesare bolnavilor

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână. Peste 95%, persoane nevaccinate

Criza imunoglobulinei continuă. Pacienți trimiși în străinătate pentru a fi tratați

Situație critică la Sf.Pantelimon: ”Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo”

Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer construit în România, după 30 de ani

bebelus

Bebeluș salvat printr-o transfuzie intrauterină, de către medici din Iași

Vlad Voiculescu critică soluția găsită de autorități în cazul crizei de imunoglobulină

Medic pediatru, în lacrimi: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei

Premieră medicală, în SUA. O femeie cu uterul transplantat a devenit mamă

Criza imunoglobulinei continuă în țară. Ministrul Sănătății oferă reacții pe Facebook, în spitale este dezastru

Vlad Voiculescu: PSD-ALDE a anulat lista cu medicamente care nu ar trebui să lipsească din România