Tot mai multe romance isi fac operatii estetice peste hotare si se intorc cu complicatii. Cele mai cautate proceduri

Ultimul update: Sambata 11 Martie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 08 Martie 2017 19:27
Categorie: Sanatate

Medicii esteticieni se confrunta cu un fenomen ingrijorator: tot mai multe romance isi doresc un posterior mai mare, ca al unor vedete cum ar fi Kim Kardashian, ori Beyonce.

Pentru ca procedura este una complicata, iar cerintele exagerate, multi refuza sa faca interventiile. Nemultumite, pacientele se opereaza in strainatate, dar se intorc acasa cu complicatii grave. Pe de alta parte, numarul implanturilor mamare este in scadere.

Frenezia posterioarelor bombate le-a sucit mintile romancelor, care ajung la cabinetele esteticienilor cu fotografiile vedetelor de peste ocean si isi doresc sa arate ca ele. Procedura este complicata si costisitoare, asa ca nu multi medici se incumeta sa o faca. Mai ales ca cerintele sunt mari.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Exista un trend acum. Pana acum cativa ani era fundul lui J Lo, acum e posteriorul lui Kim Kardashian. Vin cu pozele fundurilor acestor factori inspirationali si atunci sunt implante care depasesc 300, 400, 500, limita de bun simt sau cat poate comanda o firma in Romania si atunci se comanda din strainatate, merg acolo, se testeaza, dar de ce. De mai multe ori se opereaza in alte tari si se intorc cu complicatii.''

Iar numarul complicatiilor creste de la o zi la alta. Implanturile se pot roti, sparge sau chiar deplasa. De pilda, in aceste imagini are loc o interventie de extragere a implantului fesier. Recuperarea e grea, dar cu toata acestea o crestere semnificativa este in randul implanuturilor fesiere. Daca in 2015 s-au folosit 10 astfel de implanturi, numarul lor a crescut in 2016 pana la 34 de operatii. A crescut si numarul implanturilor de gambe de la 4 in 2015, la 28 in 2016. Preturile unei operatii de gambe pot fi de 1.000 de euro, iar de fesieri depaseste 6.000 de euro.

Presedintele azer si-a numit sotia prim-vicepresedinte al tarii. Prima doamna, ironizata pentru operatiile estetice

Desi barbatii declara ca prefera naturaletea, femeile vor sa apeleze totusi la mici modificari pentru a-i cuceri.

Barbat: "Trebuie sa fie ea naturala."

Barbat: "Nu e ea cu operatii. Imi plac cat mai naturale."

Femeie: "Mi-as pune putin acid."

Femeie: "Mi-as opera nasul."

A crescut si numarul operatiilor cerute de barbati. Multe sunt insa in scop medical, cum ar fi implanturile pentru organele genitale, sau de schimbare de sex. Daca in 2015 doar 4 barbati au apelat la operatii de reconstructie, anul trecut au fost 25.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Nu apeleaza la asa ceva pentru volum. Cresterea barbatilor cu identitate sexuala care informati si pusi pe un traseu de schimbare a sexului ajung sa si faca operatia din femeie in barbat implantarea asta din silicon, a doua categorie sunt cei care din diverse medicale necroze, infectii testiculare, cancere raman fara unul sau ambii testiculi si pentru a-si reintregi imaginea."

In schimb, a scazut numarul implanturilor mamare. Femeile se pare ca ocolesc acest tip de interventie care pana anul trecut era foarte ceruta. In 2016 chirurgii esteticieni au folosit 7.077 de implanturi mamare, atat anatomice, cat si rotunde, cu 1.000 mai putin decat in 2015. Si numarul pacientilor a scazut de la 4.000 in 2015, la 3.500 anul trecut.

De asemenea, lipsa de informare a pacientilor, dar si a medicilor de familie sau a oncologilor a dus la scaderea ingrijoratoare a reconstructiilor mamare dupa mastectomiile provocate de cancerul la san.

Dragos Zamfirescu, presedintele ASCPR: ''Acum doi, trei ani s-a introdus programul de decontare gratuitate la reconstructie sani. Se pot deconta 800 de implanturi si Romania are nici 150. E rusinos pentru o tara ca a noastra.''

In America, de pilda, in momentul in care se pune diagnosticul de cancer de san, pacienta este obligata sa consulte si un estetician pentru reconstructie.

Spune ca nu este barbat si nici femeie si a cheltuit o avere pe operatii care sa-l transforme in

Spune ca nu este barbat si nici femeie si a cheltuit o avere pe operatii care sa-l transforme in "extraterestru". Cum arata

gripa

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 37

Chirurg ieșean acuzat de malpraxis: „A tăiat bucata sănătoasă”

Trei noi decese provocate de gripă. Numărul morților a ajuns la 35

La 16 ani, Andreea duce o luptă grea cu o boală necruţătoare. Tânăra are nevoie de ajutor

Vicepreşedintele ARPID, despre criza imunoglobulinei: ”Ping-pong cu vieţile pacienţilor”

Un bărbat de 28 de ani a murit din cauza gripei. Bilanțul deceselor a crescut la 32

imunoglobulina

Secretar de stat în MS: „Încet, încet, criza imunoglobulinei se îndreaptă către o rezolvare”

Ministrul Sorina Pintea, în control la Spitalul de Arși: „Am evaluarea mea. Este momentul zero”

31 de oameni au murit din cauza gripei. Alți 529 au fost diagnosticați cu boala

Negocieri la Ministerul Sănătății. Angajații care ar putea avea scăderi mari la salariu

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 26. Recomandările pentru prevenirea bolii

Efectele scandalului Lucan. Rudele pacienților, reticente să accepte donarea organelor