Maternitatea Falticeni, inaugurata recent, inchisa de bacterii. Incubatoarele, transportate cu tractorul de la Salubritate

Ultimul update: Sambata 03 Iunie 2017 07:08
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2017 12:49
Categorie: Sanatate
Maternitatea Falticeni

Maternitatea din Falticeni, inaugurata in urma cu aproape doua saptamani in prezenta ministrului Sanatatii Florian Bodog, nu poate fi deschisa.

 

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat ca doua probe prelevate de pe suprafata mobilierului din unitatea medicala au indicat prezenta bacteriilor coliforme.

DSP a cerut directorului maternitatii sa fie facuta o noua dezinfectare, cu alte produse biocide, urmand sa fie din nou recoltate probe.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Catalina Zorescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava ca analizele de laborator au aratat ca sunt neconforme doua din totalul probelor recoltate de inspectorii sanitari la Maternitatea Falticeni, in urma scandalului izbucnit dupa ce jurnalistii au filmat cum incubatoarele pentru bebelusi si mobilierul erau transportate cu un tractor cu remorca de la serviciile de salubritate.

Directorul adjunct al DSP a afirmat ca este vorba despre doua probe recoltate de pe suprafete de mobilier si ca a solicitat managerului Spitalului Municipal Falticeni, dr. Vlad Morariu, sa fie reluata procedura de dezinfectie la maternitate, cu un alt produs dezinfectant, urmand sa se repete recoltarea de probe.

'Probele recoltate de la incubatoare au iesit bine", a precizat Zorescu.

“Din buletinul de analize reiese ca doua probe sunt necorespunzatoare, indicandu-se prezenta bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrarilor de dezinfectie, folo­sin­du-se un alt produs biocid, dupa care se vor re­colta alte probe. Am intocmit un raport privind aceas­ta situatie pe care l-am trimis catre Prefectura Su­ceava”, a declarat si Bianca Bighiu, purtator de cu­vant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Suceava, citata de Obiectiv de Suceava.

Numarul total de probe recoltate de DSP de la noua maternitate din Falticeni a fost de aproximativ 100, conform managerul Spitalului Municipal Falticeni. Dr. Morariu a declarat ca o noua dezinfectie au fost planificate pentru marti, urmand ca miercuri sa fie recoltate noi probe.

Maternitatea Falticeni Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Dosar pentru ucidere din culpa dupa ce un bebelus a murit la maternitatea Botosani, la doua zile de la nastere

Dosar pentru ucidere din culpa dupa ce un bebelus a murit la maternitatea Botosani, la doua zile de la nastere

cazuri HIV

Undă verde primului auto-test HIV, care funcţionează pe baza unei probe de salivă

Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an

Moda aparatelor dentare prinde tot mai mult contur în România

Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, apel la studenți și medici. Ce petiție susține

Pneumonia, principala cauză de deces a copiilor sub 5 ani. Decizia Ministerului Sănătăţii

Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald