Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Descoperire alarmanta a cercetatorilor din Danemarca. Riscuri foarte mari pentru cei care iau ibuprofen si diclofenac

medicamente

Cercetatorii din Danemarca au descoperit ca ibuprofenul este strans legat de riscul producerii unor infarcturi, mai exact 31 % din cazuri.

De asemenea, potrivit The Guardian, alte medicamente din aceeasi gama, cunoscute ca fiind aniinflamatoare non-steroide, prezinta riscuri si mai mari - se arata intr-un raport publicat in European Heart Journal.

Astfel, diclofenacul, ar creste acest risc cu 50 %.

Profesroul Gunnar Gislason de la Universitatea din Copenhaga, care a condus acest studiu, a cerut efectuarea unor controale suplimentare asupra ibuprofenului si a altor aniinflamatoare non-steroide

"Dand voie ca aceste medicamente sa fie cumparate fara reteta, fara niciun sfat sau restrictie, acest lucru da un semnal ca sigur nu prezinta niciun pericol", a declarat profesorul Gislason.

"Aceste descoperiri sunt un 'reminder' puternic asupra faptului ca medicamentele non-steroide nu sunt inofensive. Diclofenacul si ibuprofenul, amandoua medicmente foarte folosite, au fost asociate cu cresterea riscului producerii de stop cardiac", a mai spus medicul.

In septembrie 2016, un studiu publicat in British Medical Journal a aratat ca aceste medicamente au legatura cu problemele medicale ale inimii.

Acum profesorul Gislason ii sfatuieste pe cei care au probleme cu inima sa evite ibuprofenul si diclofenacul.

 

 

Sursa: The Guardian, Data publicarii: 17 Martie 2017
Citeste mai multe despre: studiu, diclofenac, ibuprofen, inima, infarct, stop cardiac, medicamente,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed