Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Manhattan, insula bogatilor din New York, cumparata cu 1000 de dolari de olandezi

New York

"Sediul central" al afacerilor din New York, fortareata banilor,  cartierul general al oamenilor de afaceri americani - insula Manhattan a fost vanduta cu 1000 de dolari, olandezilor. Vezi in materialul de mai jos cum a fost posibil.

Din fericire pentru americani, asta nu s-a intamplat in prezent, ci in 1626, cand ocupantii olandezi au reusit sa rascumpere insula cu doar 60 de guldeni, echivalentul a 1000 de dolari, in banii de astazi, de la indieni.

Dovada este o scrisoare care a fost semnata de oficialul olandezilor, Peter Schanghen, in care se semnaleaza faptul ca olandazii au platit americanilor cei 1000 de dolari in schimbul insulei.

manhatan vandut

Iata ce contine scrisoarea:

"Primita pe 7 noiembrie 1626

Inalti Lorzi,

Ieri, corabia "Bratele Amsterdamului" a sosit aici. A plecat din Noua Olanda, si a mers pe ruta raului Mauritius, pe data de 23 septembrie. Mi s-a raportat ca oamenii traiesc in pace si sunt fericiti aici. Cateva femei chiar si-au nascut copiii aici. Am rascumparat insula Manhattes (Manhattenul de astazi) de la salbatici, cu 60 de guldeni. Insula are o suprafata de 11.000 de morgeni (87,5 Km2). Oamenii mei au semanat graul in mai si l-au secerat in august. V-am trimis mostre din fiecare: grau, secara, orz, ovaz, hrisca, seminte de canar, fasole si in. Incarcatura navei "Bratele Amsterdamului" este:

7246 Piei de castor
178½ Piei de vidra
675 Piei de vidra
48 Piei de nurca
36 Piei de lynx
33 Nurci
34 Piei de bizam
Mult lemn de stejar si de nuc.

Inaltilor Lorzi, ramaneti in paza Atotputernicului,
Amsterdam 5 Noiembrie 1626,
Servitorul Inaltimilor voastre,
P. Schaghen
"

 

Sursa: Pro TV / New Netherlands Institute, Data publicarii: 18 Iulie 2011
  • 6 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Revista presei, Manhattan, tranzactii,

Comentarii(6)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61799248
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed