Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare

Londra 1572

Aglomeratie, trafic infernal, zgomot, mizerie, transport in comun, distractie, viata de noapte. Sub aceasta descriere succinta se adapostesc marile orase ale lumii. Insa nu a fost asa mereu. Vezi cum a evoluat lumea in ultimii 500 de ani.

Busines Insider: Va amintiti cum era viata inainte de aparitia GPS-ului? In loc de indrumari exacte, cotituri facute la fix realizate cu ajutorul unei voci feminine cu accent australian, ne ghidam lasandu-ne condusi de busole si harti.

Georg Braun si Franz Hogenberg au reusit sa stranga intr-o carte numita "Civitates Orbis Terrarum", toate hartile de ansamblu ale principalelor orase, din secolul 16.

Roma 1572

Citește și
Holbox, gaura neagra a Pamantului
Satelitii au fotografiat "gaura neagra" a Pamantului. FOTO
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Roma 2011

Paris 1572

Paris 2011

Dublin 1617

Dublin 2011

Londra 1572

Londra 2011

Milano 1572

Milano 2011

Moscova 1572

Moscova 2011

AFPAvioanele americane au efectuat peste 800 de misiuni in Libia, dupa 1 aprilie  "Statele Unite au efectuat peste 800 de misiuni in sprijinul operatiunii Unified Protector, de la 1 aprilie, dintre care peste 150 au fost misiuni de suprimare a apararii antiaeriene inamice", afirma un purtator de cuvant al Pentagonului, capitanul de vas Darryn James, intr-un comunicat. Misiunile de bombardament includ raiduri menite sa identifice tintele potentiale si nu duc in realitate decat la un numar mic de atacuri. Washingtonul, care a coordonat operatiunile in primele zile ale interventiei aliate in Libia, a transmis comandamentul Aliantei Nord-Atlantice la inceputul acestei luni, intentionand sa efectueze in special misiuni de sprijin. Dar Statele Unite au efectuat si cateva atacuri dupa 1 aprilie.

The Washington Post:Riscul unui nou accident care ar polua cu petrol Golful Mexic exista in continuare "Nu se va putea elimina niciodata riscul producerii unui dezastru in aceasta zona", declara amiralul Thad Allen, care s-a ocupat de cazuri de poluare cu petrol din anii 1980, inclusiv de situatia creata dupa explozia unei platforme pe 20 aprilie 2010 in largul coastelor statului Louisiana. Accidentul industrial a provocat cea mai mare poluare cu petrol din istoria SUA, 4,9 milioane de barili de petrol fiind deversati in Golful Mexic. "Iar operatiunile de curatare continua. Cantitatile sunt mult mai mici si limitate la anumite zone", precizeaza amiralul Thed Allen. Peste 1.700 de kilometri de coasta au fost poluati, iar peste 6.000 de pasari au murit, potrivit Consiliului american pentru Protejarea Resurselor Naturale.

The Telegraph: Franta isi va intensifica atacurile aeriene in Libia, afirma Francois Fillon  In cursul unei conferinte de presa cu ocazia unei vizite in capitala ucraineana, Francois Fillon a evocat "violenta bombardamentelor la care sunt supuse mai multe orase din Libia de fortele loiale lui Kadhafi". "Prin urmare, noi ne vom intensifica efortul militar, incepand cu fortele aeriene, pentru a impiedica fortele lui Kadhafi sa isi continue actiunea impotriva populatiei civile", a adaugat el. "Dar in acelasi timp va trebui sa fie gasita o solutie politica, si anume conditiile unui dialog pentru rezolvarea crizei libiene", a subliniat premierul francez. Fillon a discutat despre Libia in cursul unui dejun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, prezent de asemenea in Ucraina, pentru o conferinta cu ocazia implinirii a 25 de ani de la catastrofa de la Cernobil.

BBC NewsCel putin 10.000 de morti si 50.000 de raniti in conflictul din Libia "Presedintele Abdeljalil ne-a vorbit despre 10.000 de morti in Libia, victime ale unui regim sangeros, si de 50.000 pana la 55.000 de raniti", a declarat Frattini. In acest context, seful diplomatiei italiene i-a promis lui Abdeljalil "sa creasca numarul bolnavilor grav primiti in spitalele italiene", amintind ca 25 de raniti au fost deja spitalizati in nordul Italiei, saptamana trecuta, in Lombardia, dupa ce au fost repatriati cu o cursa speciala a fortelor aeriene italiene. Ministrul a reiterat disponibilitatea Italiei de a ajuta rebelii libieni cu mai multi medici si infirmiere, dintre care unii sunt deja prezenti in spitalele locale, in special in orasul portuar Misrata, asediat de fortele loiale lui Muammar Ghaddafi.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cum a luat fiinta Universul nostru. Imagini pe care nu le-ai mai vazut
Cum a luat fiinta Universul nostru. Imagini pe care nu le-ai mai vazut

Stele cazatoare, gauri negre si puterea uimitoare a cosmosului, asa cum nu le-ati mai vazut pana in prezent. In imaginile de mai jos este prezentat modul in care a luat nastere universul.

Satelitii au fotografiat
Satelitii au fotografiat "gaura neagra" a Pamantului. FOTO

Un satelit coreean a surprins o imagine cu "gaura neagra" a Pamantului. Este vorba despre o insula din Mexic, cunoscuta pentru imprejurimile stancoase si adanci, iar apa care este in jurul ei este foarte inchisa la culoare.

Secta din SUA:
Secta din SUA: "Mai sunt 27 de zile pana la Apocalipsa". Vezi calculele

Se pare ca din ce in ce mai multi oameni din SUA vorbesc de un sfarsit apocaliptic al planetei pe data de 21 mai 2011. Crezul lor se bazeaza pe mai multe profetii biblice bazate pe numere exacte.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.