"Razboi hibrid" in Romania, potrivit lui Traian Basescu. "Sunt state care ne vor mai slabi, ca sa ne spuna ce sa facem"

Senatorul Traian Basescu participa la sedinta in plen a Senatului.

Presedintele Partidului Miscarea Populara, senatorul Traian Basescu, a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca in Romania este o 'atmosfera de razboi hibrid', iar in astfel de momente nu mai trebuie 'sa torni gaz pe foc'.

'Razboiul hibrid inseamna un razboi care nu se duce cu tancurile, nu se duce cu armate regulate, ci se duce cu dezinformare, cu manipulare pana la prabusirea institutiilor statului. Permiteti-mi sa va spun ca una dintre obligatiile presedintelui este ca in astfel de momente sa aiba grija ca statul sa nu colapseze. In astfel de momente nu mai torni gaz pe foc. Opresti focul, ca si batalia politica are o limita pana la care este legitim sa o duci. Cand aceasta batalie este impinsa catre dezagregarea functionarii statului, nu mai e in regula (...) Eu nu sfatuiesc pe nimeni, spun doar o parere", a afirmat Basescu la TVR1.

Fostul sef al statului a mai mentionat ca "nu intotdeauna dusmanul oficial este agresorul", el adaugand ca sunt "state puternice sau foarte puternice" care "au nevoie de noi ca aliat, ca prieten, dar care nu ne vor foarte puternici, ne vor mai slabi, ca sa ne spuna 'faci aia, faci aia'".

Citeste si: Traian Basescu despre situatia din Romania: Poate fi inceputul unui razboi hibrid

Legat de Ordonanta 13, Basescu a spus, in aceeasi emisiune: N„Daca era in numele aducerii Codului penal si a Codului de procedura penala la zi fata de hotararile Curtii Constitutionale si a directivei 343 a UE, trebuiau sa faca implementare completa si nu a doua, trei articole dand impresia ca este dedicata. Eu va spun ca aceeasi impresie o am si despre proiectul de lege de gratiere. A fost facut foarte ingust, pentru cateva categorii”.

Citește și
Traian Basescu
"Cascadorii rasului" in Parlament, cu trioul Basescu-Dragnea-Tariceanu. Schimb de replici haioase, la motiunea de cenzura
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Fostul presedinte a spus ca proiectul privind gratierea ar trebui realizat in Parlament, „cu o plaja foarte larga”. „Eu vad acest proiect de gratiere iesind din Parlament cu o plaja foarte larga care sa-i elibereze de exemplu pe cei care nu au facut fapte cu violente, nu sunt acuzati de pedofilie, nu sunt recidivisti. Iar daca este vorba de condamnari si pagube produse statului, cu plata pagubei pe care au produs-o. Deci, daca nu vor da un spectru larg ambelor abordari, vor fi expusi suspiciunii ca o fac penntru clientela politica”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum vor vota parlamentarii PMP in cazul Ordonantei 14. Basescu:
Cum vor vota parlamentarii PMP in cazul Ordonantei 14. Basescu: "Orice neconstitutionalitate trebuie reparata de Parlament"

Presedintele Partidului Miscarea Populara Traian Basescu a declarat vineri ca parlamentarii PMP vor vota legea de adoptare a ordonantei de urgenta care abroga OUG 13.

"Cascadorii rasului" in Parlament, cu trioul Basescu-Dragnea-Tariceanu. Schimb de replici haioase, la motiunea de cenzura

VIDEO. Dezbaterea motiunii de cenzura depusa de PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu a avut mai multe minute de haz si voie buna, datorita replicilor care au fost schimbate intre Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Mesajul lui Traian Basescu pentru sotia premierului Grindeanu:
Mesajul lui Traian Basescu pentru sotia premierului Grindeanu: "Fiti barbata si nu lacrimati pentru cateva fluieraturi"

Fostul presedinte, Traian Basescu, a comentat in stilul caracteristic, pe Facebook, situatia din PSD si a avut un mesaj pentro sotia premierului Sorin Grindeanu.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.