Camera Deputatilor a respins motiunea simpla a PDL-ului pe tema agriculturii

Daniel Constantin

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, motiunea simpla initiata de PDL pe tema agriculturii, intitulata "Daunatorii USL distrug agricultura", cu 148 de voturi "impotriva", 73 de voturi "pentru" si 18 abtineri.

Autorii acestui document au solicitat demisia ministrului de resort, Daniel Constantin. La sedinta de plen si-au inregistrat prezenta 170 de deputati. La dezbaterea motiunii a participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Sedinta de plen a fost condusa de catre presedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Motiunea simpla a fost citita de catre deputatul PDL Tinel Gheorghe.

PDL a cerut, in textul motiunii, demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, pe care il acuza de nerespectarea angajamentelor facute la momentul investirii in functie. Initiatorii motiunii simple acuza faptul ca Guvernul USL nu a respectat promisiunile facute fermierilor, nu a restructurat Ministerul Agriculturii si nu a sprijinit infiintarea Camerelor agricole.

Constantin catre initiatorii motiunii: Va e rusine cu Fuia si Tabara? De ce a citit Tinel motiunea?

Citește și
Ecaterina Andronescu
PDL a depus la Camera motiunea simpla "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a adresat initiatorilor motiunii simple pe tema Agriculturii, intrebandu-i daca le este rusine cu fostii ministri de resort pe care i-au sustinut, in conditiile in care motiunea a fost citita in plen de catre democrat-liberalul Gheorghe Tinel. "In sala se afla doi fosti ministri pe care i-ati sustinut. Va e rusine cu domnii sau poate v-au spus ca nu au nimic de reprosat actualei conduceri?", a spus Daniel Constantin in plenul Camerei, la sedinta in care se dezbate motiunea simpla depusa de PDL si intitulata "Daunatorii USL distrug agricultura".

Constantin a spus ca Fuia si Tabara au avut cuvinte de lauda la adresa strategiei adoptate de minister, acum circa doua saptamani, la audierile din comisiile parlamentare de agricultura, el aratand ca initierea unei motiuni, in aceste conditii, este legata de proximitatea alegerilor parlamentare.

Ministrul Agriculturii a spus ca PDL, initiind o astfel de motiune, la cinci luni de mandat, introduce in Parlament o noua specie, numita "automotiunea", initiatorii invocand, de fapt, propriile erori si abuzuri facute in cei patru ani de guvernare PDL. "Limitele ipocriziei au atins cote alarmante. Transformati activitatea parlamentara in atac la persoana, jigniri, in activitate pamfletara, ceea ce conduce la riscuri de imagine pentru Parlament", a spus Constantin.

El a aratat ca in cele cinci luni de cand a preluat mandatul ministerul a inregistrat progrese, Agricultura fiind tratata ca prioritate. "Agricultura nu a reprezentat pentru ministrii PDL, pentru premierii PDL, o prioritate. Se vede in bugetul adoptat din 2008 pentru Agricultura, diminuat constant de la an la an. In 2012 ministrul Tabara a fost de acord cu cel mai mic buget avut de minister. Acum e pentru prima data cand bugetul cunoaste o crestere semnificativa la rectificare. E vorba de 100 de milioane de Euro care vor fi alocati agriculturii la rectificarea bugetara de la sfarsitul acestei luni", a spus Constantin.

El a aratat ca in 2008 bugetul ministerului a fost de 1,4 miliarde de Euro, in timp ce in 2012 bugetul e de doar 1,1 miliarde de Euro.
"Prin aceasta alocare bugetara ne indeplinim obligatiile fata de fermieri. Fermierii primesc un nivel de sprijin maxim admis de catre Comisia Europeana. Bugetul pe 2012 nu avea alocare bugetara decat pana in luna mai", a explicat Constantin.

Fuia, lui Constantin: Mintiti cu nonsalanta; V-ati achitat datoria catre Voiculescu?

 Fostul ministru PDL al Agriculturii Stelian Fuia l-a acuzat, marti, in plenul Camerei, pe actualul ministru USL, Daniel Constantin, ca minte "cu nonsalanta" asupra progreselor inregistrate si l-a intrebat daca si-a achitat datoria catre presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

"Mintiti cu nonsalanta dezarmanta. V-am pierdut sirul minciunilor", a spus Fuia, care a aratat ca el nu i-a laudat niciodata planurile de activitate, asa cum se exprimase Constantin anterior.

Fuia a spus ca bugetul pentru irigatii nu a fost suplimentat de Constantin, asa cum a precizat acesta, banii fiind realocati din alte proiecte si nici nu a irigat 270.000 de hectare, ci a irigat 80.000 de hectare, dar de cateva ori. "Domnule ministru, fermierii si noi avem o curiozitate: v-ati achitat datoria catre domnul Voiculescu? Pentru ca sunt multi romani, inclusiv angajatii de la Oltchim, care ar dori sa beneficieze, in conditiile pe care le aveti dumneavostra, de un credit pe zece ani fara dobanda", a mai spus Fuia.

El i-a cerut demisia lui Constantin pentru "implicare in tentativa de fraudare" a fondurilor europene. "Va cer demisia pentru implicarea in tentativa de fraudare a fondurilor europene pe masura 111 - asistenta tehnica pentru fermele de susbzistenta", a spus Fuia.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Camera Deputatilor a respins motiunea simpla initiata de PDL pe tema Educatiei
Camera Deputatilor a respins motiunea simpla initiata de PDL pe tema Educatiei

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, motiunea simpla initiata de PDL pe tema Educatiei, intitulata "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar". 

PDL a depus la Camera motiunea simpla
PDL a depus la Camera motiunea simpla "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar"

Grupul parlamentar al PDL a anuntat, marti, in plenul Camerei, depunerea motiunii simple pe Educatie intitulata "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar". 

PDL depune motiunea simpla pe Educatie in prima sedinta de plen a Camerei de saptamana viitoare
PDL depune motiunea simpla pe Educatie in prima sedinta de plen a Camerei de saptamana viitoare

PDL va depune motiunea simpla pe tema educatiei in prima sedinta de plen de saptamana viitoare a Camerei Deputatilor, a declarat vicepresedintele PDL Sulfina Barbu. 

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.