Donald Trump: "Daca Rusia a lansat atacuri cibernetice, vreau sa stiu". Mesajul presedintelui SUA pentru FBI

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Donald Trump recunoaste ca s-a temut ca decizia sa de a-l demite pe directorul Biroul Federal de Investigatii (FBI) ar putea sa creeze confuzie printre americani.

De asemenea, Trump afirma ca a luat in calcul ca ar putea sa prelungeasca investigatia agentiei cu privire la presupusa implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Insa, presedintele si-a dus la capat decizia in ciuda acestor temeri.

”Cand am facut asta, mi-am zis atunci ca poate asta ii va nedumeri pe oameni”, a precizat Donald Trump.

Miliardarul republican sustine ca a luat decizia grea de a-l demite pe directorul agentiei ”pentru a face un lucru corect pentru americani”.

Citește și
Vladimir Putin l-ar putea intalni pe Trump
Prima intalnire intre Donald Trump si Vladimir Putin. Unde s-ar putea vedea in luna iulie
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Presedintele Trump a recunoscut inclusiv ca demiterea lui James Comey risca sa prelungeasca si, prin urmare, sa ingreuneze investigatia deschisa de FBI cu privire la presupusa implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din SUA si la posibilele legaturi dintre asociatii campaniei republicane si agentii Kremlinului.

Insa, aceasta declaratie contrazice inclusiv comentariile venite din partea Casei Albe.

Anterior, adjuncta purtatorului de cuvant prezidential a declarat ca demiterea lui Comey ar urma chiar sa grabeasca si sa usureze investigatia FBI cu privire la implicarea rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

”Vrem ca asta sa ajunga la o concluzie, vrem sa se ajunga la o concluzie cu integritate. si credem ca, prin demiterea directorului Comey, am facut pasi in directia corecta”, a completat adjuncta Sarah Huckabee Sanders.

Donald Trump a promis ca vrea continuarea investigatiei FBI.

”Daca Rusia a lansat atacuri cibernetice, daca Rusia a facut orice in legatura cu alegerile noastre, atunci eu vreau sa stiu”, a declarat liderul de la Casa Alba.

Presedintele Trump a semnat miercuri noaptea scrisoarea de demitere a directorului Comey.

Comey a fost surprins de vestea demiterii sale, acesta se adresa agentiilor FBI din Los Angeles, atunci cand un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet ca tocmai a fost eliberat din functie de catre administratia Trump. Initial, acesta a crezut ca este vorba de o farsa si a inceput sa rada in fata agentiilor FBI din Los Angeles.

Multi politicieni si-au exprimat surprinderea ca directorul agentiei ar trebui sa fie demis pentru modul in care a gestionat investigatia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, avand in vedere ca Trump l-a laudat anterior pe Comey.

In ultimele zile ale campaniei electorale, Trump l-a catalogat pe Comey drept curajos pentru redeschiderea investigatiei cu privire la e-mailurile lui Clinton.

”Ceea ce a facut i-a restabilit reputatia”, a concluzionat atunci Trump.

Democratii l-au criticat adeseori pe Comey pentru modul in care a condus investigatia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, acuzand ca redeschiderea neintemeiata a investigatiei cu doar doua saptamani inainte de alegeri a costat-o pe aceasta lupta pentru Casa Alba.

James Comey a precizat saptamana trecuta ca ar fi ”gretos” ca cineva sa creada ca redeschiderea investigatiei pe 28 octombrie a influentat intr-un anumit mod rezultatele alegerilor prezidentiale din Statele Unite.

Insa, Clinton a declarat ca era in drum spre o victorie sigura inainte de publicarea scrisorii directorului FBI, care a redeschis investigatia cu privire la e-mailurile candidatei democrate dupa descoperirea unor noi dovezi pe dispozitivele detinute de Anthony Weiner.

Directorul FBI a sustinut in fata congresmenilor ca Huma Abedin a trimis sute de mii de e-mailuri clasificate ale prezidentiabilei democrate catre sotul ei, Anthony Weiner.

Insa, un reprezentant al agentiei a clarificat recent eroarea comisa de Comey, fiind vorba de 49.000 de e-mailuri trimise pentru printare lui Weiner, dintre care doar 12 e-mailuri contineau informatii clasificate si erau copii ale unor e-mailuri deja verificate de catre agentii FBI.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Americanii, alarmati dupa ce un fotograf al Guvernului Rus a fost lasat in Biroul Oval, la Casa Alba.
Americanii, alarmati dupa ce un fotograf al Guvernului Rus a fost lasat in Biroul Oval, la Casa Alba. "Nu a fost o idee buna"

Americanii sunt alarmati de prezenta unui fotograf rus in Biroul Oval de la Casa Alba in timpul intalnirii lui Donald Trump cu diplomatii rusi.

Prima intalnire intre Donald Trump si Vladimir Putin. Unde s-ar putea vedea in luna iulie
Prima intalnire intre Donald Trump si Vladimir Putin. Unde s-ar putea vedea in luna iulie

Trump si Putin urmeaza sa se intalneasca in iulie, anunta Lavrov dupa ce a fost primit la Casa Alba.

Primele reactii publice dupa demiterea Directorul FBI. Trump:
Primele reactii publice dupa demiterea Directorul FBI. Trump: "N-a facut treaba buna"

Apar reactii, dar si speculatii, dupa ce directorul FBI a fost demis de Donald Trump.

Intalnire
Intalnire "foarte, foarte buna" intre Trump si seful diplomatiei ruse. Presedintele SUA cere Rusiei sa "stapaneasca" Siria

Donald Trump a indemnat miercuri Rusia sa ”stapaneasca” regimul sirian si Iranul si sa colaboreze in vederea opririi razboiului in Siria, intr-o atmosfera tensionata intre cele doua mari puteri, relateaza AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.