Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Stare de urgenta in Michigan, din cauza contaminarii cu plumb. Localnicii se confrunta cu o criza a apei potabile

Contaminare cu plumb in Michigan, SUA

Presedintele american Barack Obama a decretat sambata stare de urgenta in Michigan la solicitarea guvernatorului statului din cauza apei contaminate cu plumb in orasul Flint, informeaza duminica AFP, citata de Agerpres.

"Decizia presedintelui autorizeaza Departamentul pentru Securitate Interna si Agentia Federala pentru Situatii de Urgenta (FEMA) sa coordoneze eforturile pentru a ajuta populatia locala furnizand asistenta necesara si luand masurile urgente necesare", a precizat Casa Alba intr-un comunicat.

Dupa ce a ignorat luni de zile solicitarile oamenilor care au afirmat ca s-au imbolnavit din cauza apei consumate, guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a decretat in cele din urma la inceputul lunii ianuarie stare de urgenta sanitara in Flint, un oras cu o suta de mii de locuitori.

Aceasta masura a fost anuntata dupa deschiderea de catre Ministerul de Justitie al SUA a unei anchete privind gestionarea crizei apei potabile dupa ce s-au descoperit numeroase cazuri de intoxicatie cu plumb in cazul copiilor din oras.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 17 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: contaminare, SUA, stare de urgenta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed