O bucata care ar apartine zborului MH370, gasita in Mozambic de un turist. Familia tanarului a crezut ca e "gunoi"

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Sambata 12 Martie 2016 14:09
Categorie: Internaţional
Posibila bucata din mh370

Un adolescent sud-african aflat in vacanta in Mozambic a gasit o piesa dintr-o epava care ar putea fi o parte din corpul avionului malaezian de pasageri MH370, disparut in anul 2014, au declarat autoritatile locale citate de Xinhua.  

 Piesa lunga, de metal, care avea gauri de nituri de-a lungul marginii si numarul 676EB stantat pe ea, a fost gasita de tanarul in varsta de 18 de ani Liam Lotter in luna decembrie 2015, cand se plimba pe o plaja din sudul Mozambicului, in apropiere de orasul statiune Xai Xai.

Liam a crezut ca a apartinut unui avion si a dus-o acasa la el, in Africa de Sud. Familia sa, care a tratat-o ca pe o "bucata de gunoi" considerand ca este, probabil, o ramasita dintr-o barca, a luat legatura cu autoritatile abia atunci cand o ramasita suspectata ca ar fi apartinut avionului de pasageri disparut a fost gasita in Mozambic la inceputul acestei luni.

"Ne organizam pentru colectarea partii respective care va fi apoi trimisa in Australia, deoarece aceasta a fost desemnata de Malaezia sa identifice partile gasite", a declarat Kabelo Ledwaba, purtatorul de cuvant al Autoritatii Aeronautice Civile din Africa de Sud.

Zborul MH370 a disparut la 8 martie 2014 pe ruta de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord, majoritatea pasagerilor fiind de nationalitate chineza. Cautarile comune din sudul Oceanului Indian, acolo unde se presupune ca s-a intrerupt zborul avionului, nu au dus inca la gasirea epavei.

In iulie anul trecut, o parte a unei aripi de avion, lunga de doi metri, a fost gasita pe Insula Reunion, care se afla in aceeasi zona a Oceanului Indian ca si Mozambicul. Doua luni mai tarziu, investigatorii francezi au confirmat ca aceasta apartine avionului disparut al companiei Malaysia Airlines, aminteste agentia Xinhua.

Posibila bucata din mh370 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Posibila bucata din mh370 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Cand ar putea fi gasit avionul Malaysia Airlines, disparut misterios acum 2 ani.

Cand ar putea fi gasit avionul Malaysia Airlines, disparut misterios acum 2 ani. "Sansele sunt foarte mari"

taiwan

Atac cu o sabie de samurai în Taiwan. Un polițist a fost rănit

România cumpără de la SUA rachete de artilerie în valoare de peste 1 mld. euro

Strategul-şef al lui Donald Trump, Steve Bannon, a plecat de la Casă Albă

barcelona

Atentat în Barcelona. Trei dintre cei 5 suspecți uciși au fost identificați. Planul inițial al teroriștilor

Stare de urgenţă în Portugalia din cauza incendiilor masive

Momentul în care un suspect este ucis după al doilea atac terorist din Spania