Laptele de camila din Emiratele Arabe Unite va ajunge in curand in super-marketurile din Europa
Laptele de camila va ajunge cat de curand pe rafturile super-marketurilor din Europa.
Producatorii din Emiratele Arabe Unite au primit unda verde de la Bruxelles pentru exporturi incepand de luna aceasta.
Arabii consuma de secole laptele de camila, mai bogat in vitamine si mai sarac in grasimi decat cel de vaca, dar si mai usor de digerat.
Aceasta ferma de camile este mandria Seicului din Dubai. 3 mii de animale traiesc aici, iar numarul lor se va dubla, odata cu cresterea exporturilor.
Arabii garanteaza calitatea laptelui. Camilele sunt hranite doar cu morcovi, fan si tarate de grau, fara hormoni sau aditivi, si sunt plimbate cel putin o ora pe zi.
"Laptele de camila are o structura proteica diferita, asa ca poate fi consumat si de persoanele care au alergie la laptele de vaca. Este usor de digerat, are mai multe vitamine si mai putine grasimi. Studiile efectuate in fosta Uniune Sovietica arata ca ar putea ajuta in tratarea tuberculozei. Altele arata ca are efecte antivirale.", spune Peter Nagy, directorul fermei.
5 mii de litri de lapte natural sau cu arome diferite ies zilnic de pe portile fabricii. O parte ajunge la cafenelele din Dubai, unde clientii comanda cafea si capuccinno cu... lapte de camila!
"A fost interesant. Dulce, dar nu foarte rau, racoritor si diferit intr-un sens bun.", a declarat un turist din Australia.
In colaborare cu o companie din Austria, a fost produsa si ciocolata din lapte de camila.
"Asiaticii sunt innebuniti dupa laptele de camila. De fapt, una dintre cele mai mari piete de export pentru ciocolata cu lapte de camila este cea asiatica." - Roddy Fok-Shan, directorul companiei.
Arabii consuma lapte de camila de generatii intregi, desi popularitatea lui a scazut in randul tinerilor.