Cum scapati de conflictele legate de teme. Ajutati-l pe copil sa invete acasa cu placere

elevi

Situatiile conflictuale intre parinte si copil apar aproape de fiecare data cand vine vorba de temele pentru acasa. De la plansete si pana la proteste, toate se pot isca din cauza exercitiile pe care trebuie sa le rezolve de pe o zi pe alta.

Exista insa cateva metode prin care parintii pot transforma temele in activitati mai putin obositoare pentru copil, scrie depici.ro.

Iata cateva metode ideale pentru a va ajuta copilul:

1. Faceti un spatiu special dedicat studiului

Locul ideal de a face teme poate sa difere de la un copil la altul. Daca unuia ii place un birou in propriul dormitor, altul poate prefera masa din bucatarie, care este departe de elementele care ii distrag atentia (jucariile). Locul trebuie sa fie linistit, confortabil si iluminat corespunzator.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

2. Este nevoie de accesorii care sa-i atraga atentia si pe care sa le foloseasca pentru teme

Lasati-l sa foloseasca pixuri sau creioane amuzante, colorate, care sa-i creeze o stare de bine. Penarele personalizate, caietele, dosarele, agrafele si toate celelalte rechizite trebuie sa se incadreze in aceeasi categorie.

3. Faceti un program pe care sa il respecte

Momentul in care decideti sa faceti temele cu el transformati-l intr-un obicei care trebuie respectat zi de zi, fara exceptii.

4. Folositi metoda cronometru

Daca scolarul incearca sa amane momentul temelor, transformati lectiile intr-un joc. Stabiliti un interval de timp in care ar trebui sa fie gata un exercitiu. Folositi un cronometru pe care sa-l vada si asigurati-l ca daca reuseste sa termine inainte de limita stabilita, va castiga un premiu.

5. Trebuie sa va implicati si sa pareti interesati de temele lui

Implicarea parintilor in studiile scolarului se afla in directa legatura cu succesul acestuia. In momentul in care parintele se arata implicat, copilul se descurca din ce in ce mai bine. Incurajarea si sprijinul contribuie la cresterea notelor, stabilirii unor obiective mai inalte si la obtinerea unor noi performante. Incercati sa va faceti putin timp si sa va asigurati ca micutul intelege ce are de facut. Ascultati-l, raspundeti-i la intrebari si consultati-va cu invatatoarea pentru a vedea care sunt punctele la care micutul mai are de lucrat.

6. Pastrati-va calmul

Nu va enervati cand vine momentul pentru teme. Starile de furie si de anxietate nu-l vor ajuta pe copil. Pastrati o atitudine pozitiva si fiti optimisti.

7. Recompensati comportamentul pozitiv

Oferiti-i un premiu daca se comporta frumos, dar nu-i promiteti anumite cadouri daca face unele lucruri. Aratati-i ca ati observat imbunatatirile scotandu-l in oras, intr-un loc de joaca sau la o pizza. 

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Copiii care dorm bine obtin note mai mari. Legatura dintre o noapte linistita si succesul academic
Copiii care dorm bine obtin note mai mari. Legatura dintre o noapte linistita si succesul academic

Un nou studiu al cercetatorilor brazilieni indica ca acei copii care dorm bine in timpul noptii obtin note mai bune decat cei care au probleme cu somnul.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.