Politistii platesc din propriul buzunar procesele pierdute de MAI

×
Codul embed a fost copiat

Intr-o Romanie in care oricum exista prea putin respect pentru lege, politistii sunt pusi sa platesca daca institutia pe care o reprezinta este chemata in tribunal si pierde procesul.

Politistii se vor teme sa mai acorde contraventii, pentru ca nu sunt aparati de institutie. Legea contraventiilor e ineficienta. S-a creat o categorie de abonati la contraventii, care sfideaza politistii in locuri publice, rupand procesul verbal sau injurand.
Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex
Zeci de agenti care au dat amenzi din diverse motive au scos deja bani din buzunar pentru plata cheltuielilor de judecata. Si asta dupa ce contravenientul s-a ambitionat sa mearga in instanta si, de ce nu, sa castige procesul.

Intr-una dintre aceste situatii, politistul a fost pus sa plateasca pentru ca, pur si simplu, a avut ghinionul sa fie de serviciu cand mai multi bucuresteni au sesizat ca la ei in cartier este mare galagie.

Politistul l-a amendat organizatorul petrecerii. Cum zgomotul nu a incetat, alte patru echipaje au mers la fata locului si au dat amenzi, dupa ce la numarul de urgenta 112 s-au inregistrat 40 de apeluri.

Cum niciunul dintre reclamanti nu a vrut sa depuna marturie si in instanta, unde cei care au pus la cale evenimentul s-au plans, politia a fost obligata la plata a 800 de lei, cheltuieli de judecata.

Citește și
arme
Actiunea politiei romane "Strada 2009" a facut 564 "victime"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pe de o parte, astfel de decizii ii si descurajeaza pe acei politisti care ar fi tentati sa comita un abuz.

Decizia ca agentul sa plateasca pentru greseala lui este veche si era valabila in baza unei legi care face referire la militari. Problema este ca, intre timp, politistii au devenit civili, asa ca nu ar trebui sa ii vizeze.

Ce parere ai despre situatia creata? Esti de acord ca politistii sa plateasca din propriul buzunar procesele pierdute de Ministerul Administratiei si Internelor?

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Politistii care au permis evadarea unui barbat din arest, sanctionati!
Politistii care au permis evadarea unui barbat din arest, sanctionati!

Sanctiuni la IPJ Dambovita, dupa ce un barbat a reusit sa evadeze din arest. Cei doi politisti care ar fi trebuit sa-l pazeasca au fost dati afara si ii asteapta si alte necazuri.

Actiunea politiei romane
Actiunea politiei romane "Strada 2009" a facut 564 "victime"

564 de persoane sunt cercetate pentru detinere ilegala de arme, descoperite in urma unor perchezitii.

Politia vrea sa schimbe legea din cauza clipurilor cu
Politia vrea sa schimbe legea din cauza clipurilor cu "smecheri la volan"

Asaltati de numeroase filmulete cu „ispravi“ ale soferilor romani, filmulete difuzate pe internet si preluate de multe ori si de presa, sefii Politiei Rutiere vor ca astfel de materiale sa fie folosite ca probe impotriva soferilor respectivi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.