Basescu l-a decorat post-mortem pe barbatul omorat la Brasov!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem pe Gheorghe Dumitru Lala, barbatul impuscat la Brasov dupa ce a sarit in ajutorul angajatilor casei de schimb, cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Doua sau trei persoane au venit, au incercuit masina, au inceput sa traga nu stiu daca i-au amenintat si apoi au fugit in partea dreapta.
Martor
Anchetatorii au intocmit un portret-robot al autorului atacului armat care a avut loc la o casa de schimb valutar din Brasov si a fost alcatuit si un cerc de suspecti, in timp ce cateva sute de politisti continua sa-l caute pe agresor.

Autorul atacaului armat are inaltimea de 1,65-1,70 metri, ten masliniu, iar la momentul incidentului era imbracat cu blugi, o geaca de culoare gri, iar pe cap purta o sapca de culoare inchisa, potrivit anchetatorilor, care au realizat, vineri dimineata, portretul-robot al barbatului.

Data fiind gravitatea faptei, ancheta a fost preluata de Procurorii Pachetului de pe langa Curtea de Apel Brasov. La cercetari participa si specialisti de la combatetea crimei organizate si din Serviciul de Protectie interna a politiei. Au ajuns la Brasov chiar si criminalisti din Bucuresti.

La Institutul de medicina legala se desfasoara autopsia celor doi barbati impuscati. Angajatul firmei de transport valori are abdomenul ciuruit de cinci impuscaturi. Criminalistii spera sa gaseasca in trupul barbatului si gloantele ca sa afle tipul de arma cu care s-a tras. Pana acum nu se stie decat ca este o arma de calibru mic, 5,6 cel mai probabil.

Citește și
Kalashnikov
S-au dus la magazin si au fost impuscati. Doi morti, sapte raniti!
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Va reamintim ca atacul s-a produs la sfarsitul programului, cand doi angajati ai casei de schimb au urcat in masina cu incasarile din ziua respectiva sa le depuna la banca.

Cei doi barbati din masina au fost loviti de gloante, unul in cap, celalalt in umar si ochi. Casiera a strigat dupa ajutor, iar un trecator a pornit in urmarirea hotului. Acesta insa s-a intors si l-a impuscat drept in inima.

Medicii de pe ambulanta l-au resuscitat minute in sir, insa barbatul de 55 de ani, un adevarat erou, a decedat la sosirea in spital. Tot la spital, o ora mai tarziu, s-a stins si cea de-a doua victima, angajatul casei de schimb impuscat in cap.

Toata noaptea, la sediul politiei din Brasov, dar si la parchet au fost audiati martori care au asistat la intreaga scena a jafului armat.

Politistii spera ca ii va ajuta in ancheta si barbatul care a supravietuit si a carui stare este acum stabila. De teama ca hotul ar putea incerca eliminerea lui ca martor, intrarea in spitalul in care e internat a fost pazita toata noaptea de mascati inarmati.

Politistii si jandarmii au organizat filtre in tot orasul, imediat ce au capatat primele indicii despre pistolar. Se pare ca acesta a avut si cativa complici, care urmau sa-l ajute sa fuga cu banii. Vorbim aici de o suma de aproximativ 400.000 de euro.

O utilizatoare stirileprotv.ro descrie haosul ce a cuprins centrul orasului:

Am cotit la dreapta spre strada Matei Basarab.Treceam prin fata la fosta "Policlinica cu Plata" cand deodata incep sa aud pocnituri. pe langa mine apare in fuga un individ ciudat nu foarte inalt cam la 1,70 carand o sacosa roz (de mers la piata).
Atunci am auzit in spatele meu urletele de durere ale unui barbat..si o femeie care striga dupa ajutor. Cei cativa oameni care erau pe strada au inceput sa fuga dupa individ. Mi-am dat seama imediat ca este vorba de un jaf.
Foarte increzatoare in tineretea mea si in acelasi timp inconstienta am inceput sa fug si eu dupa individ, cu toata forta. Eu cu inca un domn care fugea din lateral aproape ca-l ajunsesem...cand hotul scoate un pistol si trage in urma sa.
Numai din noroc nu am fost ranita. Caci am apucat sa vad focul din arma.
Am auzit strigate: Trage! Aveti grija! Langa mine era un om care privea spre Neagoe Basarab.

M-am ridicat si m-am uitat si eu. Un barbat aproape ca-l ajunsese pe hot cand acesta a scos din nou pistolul si a tras. Barbatul a cazut la pamant. Nu stiam in ce stare era omul respectiv.

M-am uitat in stanga mea, am vazut ca masinile ce veneau dinspre Lucian Blaga se oprisera. Pe jos era sacosa. Am luat-o de pe jos. Era destul de grea.

Am inceput sa fug incet spre strada principala, de unde auzisem strigatele. Strigam nesigura "Doamna, Doamna!"

Aproape de trecere am vazut o femeie care striga in continuare. M-am dus spre ea. Femeia a traversat si am trecut si eu repede dupa ea. Am ajuns la Casa de Schimb Valutar de la coltul dintre Str Agriselor si 15 Noiembrie.

M-am dus dupa femeie si fiind mai aproape de ea am strigat : Doamna am gasit asta!..femeia a luat bagajul.

M-am uitat in jur. In fata Casei de Schimb era o masina cu geamurile sparte in care se aflau doi barbati raniti. Cel de la volan striga dupa ajutor, avea fata plina de sange.

Erau multi oameni in jur. La scurt timp au aparut mai multe salvari.

Am mai privit acea scena teribila si dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu mai aveam ce face acolo. Am inceput sa ma retrag spre casa. Pe Matei Basarab mai erau 2 salvari. Am aflat ca omul de acolo decedase. M-am intristat si mi-am dat seama ca si eu puteam fi in locul lui.

Daca ai fost martorul acestor evenimente, trimite-ne relatarea ta aici!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Magazinul unui roman din Italia, tinta unui atac rasist!
Magazinul unui roman din Italia, tinta unui atac rasist!

UPDATE: Incident deosebit de grav intr-un orasel din Italia, unde magazinul unui roman a fost atacat cu o bomba artizanala.

S-au dus la magazin si au fost impuscati. Doi morti, sapte raniti!
S-au dus la magazin si au fost impuscati. Doi morti, sapte raniti!

Alerta in Miami, unde noua tineri au fost impuscati in plina strada, chiar in fata unui magazin.

Inca un atac la bancomat in judetul Mures
Inca un atac la bancomat in judetul Mures

Inca un bancomat a fost 'atacat' joi noapte in judetul Mures, la Sovata. Este cel de-al treilea care cade in mana hotilor in ultimele 10 zile.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.