Cum sa ne mentinem dintii naturali pana la varsta a treia. Procedura esentiala de care mai avem nevoie pe langa periaj

Ultimul update: Joi 18 Mai 2017 06:59
Data publicarii: Sambata 25 Martie 2017 11:01
Categorie: CSID

Sistemul imunitar descarca permanent in cavitatea orala un lichid cu rol de aparare. Face insa asta intr-un sant situat intre dinte si gingie. Daca acesta e acoperit de tartru veti impiedica procesul si riscati sa pierdeti dintii.

Partea interioara a gingiei si suprafata dintelui formeaza santul gingival. Aici sistemul imunitar descarca lichide menite sa protejeze cavitatea orala. Inclusiv sa tina dintii sanatosi pana la varsta a treia.

Misiunea poate fi dusa la bun sfarsit doar daca in zona nu exista tartru, care ar trebui eliminat in sedinte regulate inca de la varsta de 16 ani.

La varste mici, cantitatea de saliva secretata este imensa. Tocmai datorita ei sarurile nu apuca sa se depuna pe dinti. Nu apare tartrul. In adolescenta situatia se schimba.

Dr. Bianca Ivanciovici, medic stomatolog: "La adolescenta, pe masura ce intervin schimbarile hormonale, cantiatea de saliva scade si detartrajul se poate face de la varsta de 16 ani."

De la acest prag incolo aveti nevoie de detartraj macar o data pe an. Depunerile influenteaza pozitia dintelui in os. Automat, il pot subrezi pana la cadere.

Copiii agresati la scoala sau bullying-ul, fenomen la nivel mondial. Cum trebuie sa reactioneze parintii

Dr. Ionut Leahu, medic dentist: "Trebuie sa ne imaginam ca dintele sta in radacina prin niste ligamente, ne imaginam niste franghii care leaga dintele de os, acela e parodontiul marginal. In momentul in care pierdem osul, acele ligamente raman."

Tartrul rupe tocmai aceste franghii care leaga dintele de os. Asa apare boala parodontala. De aceea chiar daca va spalati pe dinti zilnic, un detartraj este obligatoriu. Intervalul il recomanda dentistul.

Pe de alta parte, si sistemul imunitar emite propriile semnale. La interfata dintre dinte si gingie exista un sant care descarca permanent un lichid cu rol in apararea intregii cavitati orale.

Dr. Bianca Ivanciovici, medic stomatolog: "Daca tartrul e depus si nu e curatat, lichidul santului gingival, chiar daca el contine tot ce trebuie sa ne protejeze dintele, nu isi face treaba pentru ca santul gingival e plin de tatru."

Interventia nu doare. Aveti astfel sanse tot mai mari sa mentineti dintii naturali pana la varsta a treia.

Lasati bebelusii sa isi suga degetele! Iata ce spun psihologii si pediatrii de aceasta practica, respinsa de multi parinti

Lasati bebelusii sa isi suga degetele! Iata ce spun psihologii si pediatrii de aceasta practica, respinsa de multi parinti

csid

Bolile pe care le poate contacta o femeie prin raport sexual neprotejat

Motivele ascunse ale tusei și expectorației în exces

Poziţia greşită pe scaun poate produce ameţeli extrem de grave şi dificultăţi la mers

Cum a dat jos Cove 14 kilograme în câteva luni. Cele 3 secrete

Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

Racii, printre cele mai sănătoase alimente. De ce sunt preferaţi în diete

alge

Reţetele pe bază de alge care ne apără de infecţiile respiratorii