Nu "blestemul faraonului" a omorat 20 de oameni in Londra. Ipoteza terifianta lansata de un istoric
Mortile misterioase care au avut loc in Londra, la scurt timp dupa descoperirea mormantului lui Tutankhamon in Egipt, nu au legatura cu vreun blestem antic. Ipoteza lansata de un istoric este insa mult mai socanta.
Cartea, care a fost publicata saptamana aceasta, se numeste “Blestemul londonez: crima, magie neagra si Tutankhamon in West End in 1920” si este scrisa de istoricul Mark Benyon.
El lanseaza o ipoteza uluitoare: cel putin 6 din cele 20 de victime ale asa-numitului “blestem al faraonului” au fost de fapt ucise de un celebru ocultist al acelor vremuri, Aleister Crowley.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Magician si astrolog, acesta se autointitula “Marea Bestie”, avea o religie proprie, care propovaduia libertatea absoluta si dispretul fata de orice reguli morale sau religioase.
El se considera profet, iar religia lui era bazata de zeitatile si ritualurile din Egiptul antic. Prin urmare, sapaturile efectuate in Egipt de catre echipa Lordului Carnavon ar fi fost un sacrilegiu care trebuia pedepsit.
Ipoteza istoricului Benyon merge si mai departe. El spune ca Aleister a comis aceste crime si intr-un scop ritualic, locatiile in care au fost gasite victimele sale formand o pentagrama pe harta Londrei.
Aleister, considerat de multi ca fiind satanist, s-ar fi inspirat din atacurile celebrului Jack Spintecatorul, pe care il admira si care si-ar fi ales victimele in functie de locatia lor, ca sa formeze o pentagrama. Acest simbol magic ii conferea puteri deosebite, credea el.
Mark Benyon spune ca a cercetat atent cartile si jurnalele lui Aleister, care nu se sfieste sa relateze cum si-a ucis servitorii in India.
Desi nu exista dovezi clare ale legaturii dintre acest personaj malefic si presupusele victime ale blestemului lui Tutankhamon, istoricul sustine ca ipoteza sa este corecta.