Dosar penal in cazul exploziei de la Petromidia, soldata cu un mort. ANIMATIE GRAFICA: cum s-a produs tragedia
Unul dintre angajatii raniti, in incendiul de la rafinaria Petromidia, a murit in aceasta dimineata. Avea 48 de ani ,si era un inginer, cu peste 20 de ani de experienta.
Alti 3 colegi sunt internati in Capitala, cu arsuri grave. Incendiul s-a produs in timp ce echipa repara o conducta aflata sub presiune, la 300 de grade Celsius. Mai multe anchete sunt in curs, iar Parchetul a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Noxele eliberate in atmosfera nu au depasit cotele de poluare, a stabilit Garda de Mediu dupa masuratori.
Cei 4 angajati incercau sa repare o fisura aparuta intr-o conducta prin care circula, la 300 de grade Celsius, hidrofinat de benzina. Conducta urma sa intre curand in revizie. Angajatii voiau sa acopere provizoriu fisura aparuta, dar conducta s-a spart, lichidul fierbinte i-a improscat pe cei 4 si, nu se stie inca de ce, s-a aprins. Acesta este scenariul luat in calcul de procurori.
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Ranitii ar fi trebuit transportati rapid cu elicopterele la spitale din Capitala, insa din cauza furtunii, au fost adusi cu ambulantele. Seful lucrarii, inginerul Ionel Buzoianu, avea 48 de ani si peste 20 de ani de experienta. In timpul noptii el a fost adus la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, dar in zori a decedat. Starea lui era extrem de grava.
Doctor Andrei Mircea Carantino, medic primar al Spitalul Bagdasar Arseni: "Avea arsuri pe 98% din corp, cu arsuri de cai respiratorii superioare, cu soc posttraumatic si postcombustional."
Ceilalti trei raniti de 34, 48, respectiv 57 de ani, au suferit arsuri pe 20-30% din corp si vor primi sange de la colegii lor care s-au mobilizat sa doneze. In plus, daca se impune transportul lor in strainatate, compania va suporta costurile.
Constantin Grosu, vicepresedinte sindicat Petromidia: "Familiile vor fi ajutate de sindicat. Ne vom ocupa in continuare de colegii care sunt la Bucuresti."
Alti doi angajati care au intervenit la stingerea incendiului s-au intoxicat cu fum si au suferit atac de panica, asa ca au fost internati la spitalul din Constanta. Noxele degajate au putut fi vazute de la 10 kilometri si i-au speriat pe turistii aflati la plaja in Mamaia. Pentru ca au existat temeri ca aerul ar putea fi poluat peste masura, in zona au ajuns si reprezentantii Agentiei de Mediu, care au facut rapid masuratori.
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta face cercetari pentru ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.
In final, anchetatorii au anuntat ca nu au fost inregistrate valori care sa puna in pericol viata celor din zona. Reprezentantii rafinariei Petromidia au declarat si ei ca "orice pericol a fost indepartat. Instalatia afectata este oprita, iar activitatea este redusa."
Sursa: Pro TV
Etichete: Navodari, explozie, raniti, rafinaria petromidia,
Dată publicare:
23-08-2016 07:26