Profesor de religie, acuzat ca jigneste si loveste elevii. Dascalul se apara: "Prost si nesimtit nu sunt jigniri"

×
Codul embed a fost copiat

Acuzatii grave la adresa unui profesor de religie de la un liceu din Targoviste. Elevii de clasa a XII-a, care il au ca diriginte, se plang ca le vorbeste urat, ii loveste si le cere bani pentru scoala.
 

Tinerii l-au inregistrat in timpul orelor de dirigentie cand dascalul tipa, jignea si ii barfea inclusiv pe colegii de cancelarie. Pus in fata inregistrarii audio, profesorul recunoaste ca e vocea lui, dar in apararea lui spune ca toate cuvintele pe care le-a folosit sunt din dictionar.

"Bai, dar sunteti atat de prosti...tu trebuie sa te mai nasti de 100 de ori incat sa iti permiti sa faci gesturile astea de fata cu mine."

"Cine a lasat-o, ma-ta? Tac-tu! Stai pe loc, aici! Stai pe loc! Nesimtitii clasei!"

"Aveti niste profesori prosti si niste jigodii ordinare si puteti sa le transmiteti din partea mea."

Citește și
educatie sexuala
Lectiile despre sexualitate ar putea fi introduse inca de la gradinita. Ce vor invata copiii la "Educatia pentru sanatate"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Profesorul de religie recunoaste ca isi iese din fire, dar sustine ca nu e nimic jignitor in atitudinea lui.

Adrian Baicu, profesorul de religie: "Sunt doua cuvinte pe care le folosesc, si in instanta nu poate sa dovedeasca, cuvantul prost si nesimtit nu sunt jigniri, sunt constatari ale comportamentului unor oameni, mergem si in DEX si vedem."

Elevii sustin ca enervat, profesorul ii mai si loveste.

Reporter: Este vocea dvs pe inregistrari?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.
Reporter: I-ati facut nesimtiti pe elevi?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.
Reporter: I-ati lovit?
Adrian Baicu, profesorul de religie: Nu. Nu se aude nimic, ei pot spune orice.
Reporter: Ati spus despre colegii dvs ca sunt jigodii si prosti, ca n-au facut nimic pentru liceu.

Adrian Baicu, profesorul de religie: A fost vorba despre anumite persoane.

Elev: "Ne face in toate felurile, jigneste profesorii, ne agreseaza chiar si fizic, ne impinge, te face compot de oase, am un coleg care este mai plinut, l-a facut gras."

Elev: "Vorbeste urat de profesori, de parinti. De nenumarate ori am primit palme, pumni, am fost impins."

Conducerea liceului a inceput o ancheta, iar Inspectoratul scolar promite masuri drastice daca acuzatiile elevilor se vor dovedi adevarate.

Ion Lungu, directorul Liceului Petru Cercel Targoviste: "Limbajul este dur, dar dumnealui agresiune fizica nu si-a manifestat asupra elevilor si colegilor. Mai ridica tonul daca ei lasa mizerii in clasa, eu n-as califica pe nimeni in felul aceasta."

Adrian Baicu preda religia de 14 ani la Liceul Petru Cercel din Targoviste. Este si diriginte la clasa a XII-a, iar jignirile si violentele, sustin elevii, se petrec tocmai la orele de dirigentie cand profesorul verifica curatenia in clasa, notele elevilor si tabelele cu bani pe care ei ar trebui, chipurile sa ii dea la scoala.

Profesorul sustine ca nu a gresit cu nimic, iar acuzatiile de lovire sunt false. Comisia desemnata de Inspectoratul scolar sa ancheteze cazul urmeaza sa ia declaratii de la elevi, de la profesori, dar si de la cel incriminat.

Profesorul de religie risca acum de la mustrare, pana la desfacerea contractului de munca.
 

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
"Scoala din Gradina", proiectul prin care elevii invata sa cultive pamantul. Povestea unei initiative premiate la Oxford

Un exemplu de educatie altfel: profesorii ii invata pe copii sa se apropie de natura, iar elevii afla ce inseamna sa cultivi pamantul. Ei nu se opresc aici si pun in practica tot.

Lectiile despre sexualitate ar putea fi introduse inca de la gradinita. Ce vor invata copiii la
Lectiile despre sexualitate ar putea fi introduse inca de la gradinita. Ce vor invata copiii la "Educatia pentru sanatate"

Mai multe ONG-uri vor sa dea Ministerul Educatiei in judecata, pentru a introduce in scoli, ca materie obligatorie, educatia pentru sanatate.

29 de elevi invata zilnic cu teama ca scoala s-ar putea prabusi peste ei in orice moment.
29 de elevi invata zilnic cu teama ca scoala s-ar putea prabusi peste ei in orice moment. "Peretii pur si simplu cad"

Copiii de la o scoala generala din satul Hanu' lui Pală, judetul Dambovita, invata in conditii greu de imaginat.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.