Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O fetita de 2 ani cu sindrom hemolitic uremic, transferata de la Brasov la "Marie Curie". "A mancat carne si lactate"

copil bolnav

Un copil de 2 ani cu infectie respiratorie acuta si suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU) a fost transferat sambata de la Brasov la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, informeaza Ministerul Sanatatii.

"Este vorba de o fetita de 2 ani care se afla la debutul bolii. cu o stare generala pe care noi o numim multumitoare in asa fel incat sa suporte montarea unui cateter peritoneal. Va incepe dializa peritoneala. Este o forma clinic completa de SHU, cu insuficienta renala acuta si anemie. Este bolnava de marti dimineata dupa ce luni a mancat mai multe produse dintre cele pe care le incrinam in SHU. A consumat carne, lapte si produse lactate. Numai o ancheta corecta poate sa stabileasca cauza", a declarat medicul Mihaea Balgradean, de la spitalul Marie Curie.

Ministerul Sanatatii informeaza ca, sambata, in Spitalul "Marie Curie" din Capitala mai sunt internati doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informatiilor transmise de catre medicii unitatii sanitare.

"Ambii copii primesc tratament de specialitate in sectia de nefrologie, iar copilul din Fetesti este supus in continuare procedurilor de dializa peritoneala. Starea de sanatate a lor este in evolutie favorabila", se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 19 Martie 2016
Citeste mai multe despre: copil, sindrom, spital,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed