Tatal deputatului Boldea, dupa ce a plecat de la sediul DIICOT: Nu sunt urmarit penal

×
Codul embed a fost copiat

Gheorghe Boldea, tatal deputatului Mihail Boldea, a parasit sediul DIICOT, joi dupa-amiaza, dupa ce a fost audiat de procurori timp de cateva ore si pus sub acuzare pentru spalare de bani.

Exclusiv Stirile ProTV. Deputatul Boldea: "Recomand tuturor romanilor, plecati fratilor din Romania"

16.30 Gheorghe Boldea a parasit sediul DIICOT Galati in jurul orei 15.00 si intrebat de jurnalisti daca a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa a raspuns că nu.

13:30 Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani.

Anchetatorii spun ca Mihail Boldea, in urma cu o luna, si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani.

Citește și
Parlament
La Galati, nimeni nu l-a mai vazut pe deputatul Boldea de duminica. Cum a decurs votul din Parlament
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

George Stefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Mihail Boldea, a fost dus la audieri, joi dimineata, la DIICOT Galati, afirma surse judiciare. In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, joi dimineata, Valentin Boldea a spus ca el se afla la serviciu, in sediul DSP, si ca nu stie nimic despre George Stefan Boldea.

12:00 Codrut Olaru a precizat ca deja se luase o masura preventiva in cazul deputatului Mihail Boldea - de solicitare adresata Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui - iar legea nu permitea si aplicarea unei a doua masuri preventive. Oficialul DIICOT a declarat ca ca primele informatii privind plecarea din tara a lui Boldea au fost obtinute exclusiv de DIICOT, in 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea aratau ca Boldea a plecat din Romania prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns in Turcia.

Potrivit sursei citate, in 18 martie Boldea s-a imbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinatie necunoscuta deocamdata. Olaru a spus ca in 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea ca Boldea a fost in Turcia.

Seful DIICOT a adaugat ca in perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea. El a mai spus ca in 20 martie, la ora 17.00, s-a obtinut avizul privind perchezitia, retinerea si arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galati. In aceeasi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea in consemn si retinerea lui Mihail Boldea.

Anchetatorii au patruns in aceasta dimineata in casa deputatului Mihail Boldea din Galati, pentru a gasi indicii despre locul in care s-ar putea afla acesta, dupa ce a fugit din Romania. Autoritatile au fost insotite de tatal parlamentarului, astfel ca nu a fost nevoie sa forteze incuietorile locuintei.

La una dintre casele lui Boldea din Galati, aflata pe strada Arcasilor, doi politisti au ajuns la ora 7.00 si au lasat o citatie de la Politia Judeteana Galati. Cateva minute mai tarziu, doua masini cu procurori DIICOT si politisti au ajuns la acelasi imobil si au inceput perchezitia.

Potrivit unor surse judiciare, la imobilele care ii apartin lui Boldea in cursul zilei de joi vor avea loc opt perchezitii - cinci in Galati si trei in Bucuresti, anchetatorii cautand probe pe care sa le foloseasca in ancheta.

Anchetatorii au ca preocupare primordiala recuperarea prejudiciului creat de gruparea condusa de Mihail Boldea, a declarat seful DIICOT, Codrut Olaru, precizand ca va fi indisponibilizat tot ce inseamna imobil sau bani apartinandu-i deputatului.

Deputatul Mihail Boldea este de negasit si, cel mai probabil, a parasit Romania. Degeaba l-au asteptat procurorii DNA si DIICOT la audieri. Citatiile le-a primit tatal politicianului. De duminica, nici apropiatii si nici vecinii nu mai stiu nimic de parlamentarul anchetat. Acum, cand autoritatile au vrut sa-i inmaneze citatia pentru a se prezenta la audierile cu procurorii anticoruptie, ia-l pe deputat de unde nu-i. In casa sta acum doar tatal parlamentarului.

Fara sa spuna cand a vorbit ultima oara cu fratele sau, seful Directiei de Sanatate Publica din Galati, Valentin Boldea, se balbaie cand este intrebat ce parere are de faptul ca deputatul este acuzat de inselaciune, fals, uz de fals si spalare de bani.

"Imi e frate, e major vaccinat, raspunde pentru ceea ce face", a spus acesta. 

In weekendul trecut, la doua zile dupa ce dosarul sau era facut public, Mihail Boldea marturisea ca ar vrea sa paraseasca Romania.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara Inaltei Curti de Casatie si Justitie emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa, pe numele lui Mihail Boldea. Curtea suprema va judeca joi cererea procurorilor.

Pe 17 martie, Boldea avea inca imunitate parlamentara si nu putea fi oprit sa parasesca granitele, mai ales ca este si posesorul unui pasaport diplomatic. Procurorii DIICOT au anuntat deja ca, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva, vor solicita darea in urmarire generala si internationala a deputatului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Deputatul Mihail Boldea, asteptat la DNA Galati si la sediul DIICOT pentru audieri
Deputatul Mihail Boldea, asteptat la DNA Galati si la sediul DIICOT pentru audieri

Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte la sediul DNA Galati, el fiind asteptat, miercuri dimineata, si la DIICOT.

La Galati, nimeni nu l-a mai vazut pe deputatul Boldea de duminica. Cum a decurs votul din Parlament
La Galati, nimeni nu l-a mai vazut pe deputatul Boldea de duminica. Cum a decurs votul din Parlament

Deputatul Mihail Boldea poate fi perchezitionat, retinut sau arestat. Prin vot, colegii parlamentari i-au ridicat imunitatea. A fost o decizie care s-a luat greu, nu pentru ca alesii n-ar fi fost hotarati, ci pentru ca nu au venit toti la lucru.

Exclusiv Stirile ProTV. Deputatul Boldea:
Exclusiv Stirile ProTV. Deputatul Boldea: "Recomand tuturor romanilor, plecati fratilor din Romania"

VIDEO. Inainte ca procurorii DIICOT sa ceara oficial Procurorului General al Romaniei avizul pentru arestarea deputatului Mihail Boldea, el a acordat un interviu in exclusivitate Stirilor ProTV in care a comentat acuzatiile de inselaciuni cu terenuri.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.