Avocata lui Cioaca: Exista date Interpol care arata ca Elodia a parasit tara in septembrie 2007

×
Codul embed a fost copiat

Sunt tot mai surprinzatoare infatisarile in instanta ale lui Cristian Cioaca. La Curtea de Apel din Brasov, el s-a imbratisat tandru cu avocata lui, dar sarutarile pe obraji au starnit indignare in familia Elodiei Ghinescu.

Rudele sunt convinse ca au o relatie amoroasa si sunt cu atat mai revoltate cu cat avocata a sustinut apoi la proces ca are probe certe ca Elodia traieste!

In procesul in care Cristian Cioaca este acuzat ca a accesat in mod ilegal casuta postala a Elodiei Ghinescu, avocata a tinut astazi ultima pledoarie.

A sustinut ca fostul politist ar fi fost denigrat in fata opiniei publice, a ramas fara serviciu si dupa cinci ani de procese, nu mai are nici bani de benzina. Apoi a spus ca Cioaca nu este vinovat nici de aceasta infractiune, nici de crima si ca ea are dovezi clare ca Elodia este vie, dar le va folosi la procesul care incepe luni, la Pitesti.

Citește și
Cioaca
Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judecata. El spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pana atunci insa, la procesul de joi, gesturile mai mult decat afectuoase dintre avocata si clientul ei au starnit rumoare. In plus, femeia a venit la instanta cu masina lui Cioaca, vehicul condus candva si de Elodia, asa ca rudele au luat foc!

Avocata sustine ca are date de la Interpol care ar arata ca Elodia Ghienscu ar fi parasit tara in septembrie 2007.

Avocata Maria Vasii a cerut instantei conexarea dosarului de infractiuni informatice cu cel de omor sustinand ca hotararea de declarare a decesului nu ar fi avut relevanta pentru solutionarea cauzei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au existat suspiciuni ca noi ne ascundem dupa afirmatia ca Elodia ar fi moarta. Noi nu contestam nicio imprejurare data de lucrarile dosarului si cerem sa fie aduse la lumina. Astazi (joi n.r.), in sala de judecata am depus dovezi judiciare din dosarul de omor, pe care sunt pregatita sa vi le aratam", le-a spus Vasii jurnalistilor la iesirea din sala de judecata.

Ea a precizat ca exista dovezi judiciare care arata ca expertiza facuta asupra laptopului Elodiei confirma ca avocata ar fi lucrat pe laptoptul respectiv dupa data de 30-31 august 2007 si ca ar fi redactat o cerere de amanare intr-o cauza pe care o avea pe rol in instanta in 6 septembrie, cerere care poarta semnatura Elodiei.

"Asistenta Elodiei spune ca nu a lucrat pe laptop in acea perioada. Aceasta afirma totusi ca acea cerere a depus-o dansa, ca o cerere de amanare intr-o cauza care avea termen in 6 septembrie. Dar, interesant este ca aceasta cerere inregistrata la Registratura Judecatoriei Brasov la 6 septembrie are semnatura Elodiei. Or din acest context, daca ea a fost redactata dupa data de 29 august, ce cauta clientul meu in arest?", a spus avocata.

Ea a mai spus ca la dosarul de omor exista dovezi ca Elodia Ghinescu ar fi parasit tara in septembrie 2007.

"In alta ordine de idei, pot sa va arat dovezile judiciare de la dosar, care arata fisa urmaritului prin Interpol, cu dovada ca figureaza iesita din tara si ca se detin date ca este iesita din tara. Eu nu cunosc adevarul, nu stiu ce s-a intamplat acolo, dar noi lucram cu acte, cu proceduri judiciare.

Potrivit acestor proceduri, noi nu dorim sa ne ascudem dupa declararea decesului prin hotarare judecatoreasca, dorim ca acest dosar sa fie unit cu dosarul de omor pentru ca atunci se va vedea daca clientul meu avea vreun interes legitim sa acceseze acest laptop. In ziua in care a venit cu Breazu sa caute informatii despare sotia sa, a venit pentru ca avea intersul legitim sa o caute. De aceea noi spunem ca o judecata corecta nu se face in doua dosare separate, ci cu privire la intreaga stare de fapt", a mai spus avocata.

Ea a aratat jurnalistilor documentele respective, pe care le-a obtinut din dosarul de omor aflat in arhiva Tribunalului Arges.

Maria Vasii a mai spus ca luni, 7 martie, cand va avea loc primul termen in dosarul de omor la Tribunalul Arges, va prezenta instantei aceste inscrisuri, precum si alte "dovezi covarsitoare".

"Noi nu afirmam ca adevarul nostru este absolut, dar am dreptul sa sustin nevinovatia clientului meu pentru ca cred puternic in ea, iar aceste documente le confirma“, a mai spus avocata.

Joi dimineata, Cristian Cioaca a fost adus incatusat de la Penitenciarul Codlea la Curtea de Apel Brasov. Cand a intrat in sala de judecata, avocata acestuia, Maria Vasii, a mers la Cioaca in boxa acuzatilor si l-a sarutat pe obraji.

Intrebata de jurnalisti daca are o alta relatie cu Cioaca decat cea strict profesionala, tinand cont ca l-a sarutat pe obraji in boxa acuzatilor, Vasii a spus ca a fost vorba despre "un salut obisnuit".

Instanta a ramas in pronuntare in acest caz pentru data de 14 martie. Dupa termenul de la Curtea de Apel, Cioaca a fost transportat la Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov, unde s-a judecat un nou termen in dosarul de curatela privind succesiunea bunurilor Elodiei.

Aici, Cioaca a beneficiat de un regim preferential, fiind introdus pe usa magistratilor, si nu pe cea folosita pentru inculpati. De asemenea, gardienii si jandarmii au format un cordon pe holul institutiei pentru a-i facilita accesul lui Cioaca in sala de judecata, atat jurnalistii, cat si avocatii fiind impiedicati sa treaca.

"La Brasov, sunt indignata ca in toate dosarele pe care le-am avut aici intotdeauna Cioaca a avut un regim privilegiat. O sa fac o adresa catre Jandamerie si catre Penitenciarul Codlea pentru ca ar trebui sa fie privit si sa i se respecte drepturile la fel ca oricarui alt inculpat si arestat. Ori nu, el are un alt regim", a spus avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu.

Avocata Radu a spus ca procesul de joi de la Curtea de Apel a fost un spectacol de teatru de la inceput si pana la final. Ea a mai afirmat ca avocata Vasii nu este inca hotarata ce sa sustina - "daca Elodia este vie sau daca este moarta", in conditiile in care "la un termn spune ca este vie, la altul ca este moarta".

In legatura cu documentul pe care ar exista semnatura Elodiei din septembrie 2007, avocata Radu a spus ca este o minciunsi si ca nu va cere expertiza grafologica. Ea a mai spus ca Cioaca ar fi cerut medicului de familie al Elodiei sa ii emita acesteia un certificat medical pentru a-i motiva absentele din instanta, certificat de care avea nevoie pentru a intocmi solicitarea de amanare a unor termen in procesele Elodiei.

"Avem declaratii la dosar in acest sens, a fost audiat si medicul de familie care a eliberat acel certificat, si Emilia, asistenta Elodiei, care i-a spus lui Cioaca ce sa faca pentru a-i motiva absentele Elodiei din instanta in septembrie 2007. Cioaca i-a spus asistentei sa vorbeasca cu medicul de familie sa-i elibereze un certificat medical. Deci, cu buna stiinta, Cioaca a fost cel care a initiat acest demers. Nu voi cere o expertiza grafologica pentru ca toate probele din dosar denota ca Elodia este moarta", a spus Radu.

De asemenea, in ceea ce priveste documentul care ar demonstra ca Elodia Ghinescu a plecat din tara in septembrie, avoata familie Ghinescu spune ca nu este real.

"Sunt lucruri nereale. V-a aratat doar o fisa. Din acea fisa nu reiese ca in 12 septembrie Elodia ar fi iesit din tara. Daca ar fi avut probe si daca la dosarul de omor ar fi fost probe ca Elodia ar fi parasit tara si ca este in viata, Cioaca astazi era liber. Daca avea aceste probe, trebuia sa le depuna la dosar in faza de urmarire penala", a mai spus avocata.

Cristian Cioaca a fost achitat, in aprilie 2012, in dosarul privind violarea corespondentei prin e-mail a fostei sale sotii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecatoriei Brasov, care a rejudecat dosarul. Decizia a fost atacata cu recurs de avocata familiei Ghinescu, la Curtea de Apel Brasov.

Dosarul de violare a corespondentei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov, in aprilie 2011, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Initial, Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe Cioaca, in 27 septembrie 2010, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Hackerul Adrian Nitu, judecat in acelasi dosar, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in februarie 2009, alaturi de hacker-ul Adrian Nitu, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoana cercetata in acest dosar a fost fostul coleg al lui Cioaca, Marius Sebastian Breazu, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov. Acesta insa nu a fost trimis in judecata, fiindu-i aplicata doar o sanctiune administrativa. Cioaca a refuzat sa dea orice declaratie cu privire la acest caz in fata procurorilor. In schimb, el a recunoscut in fata presei ca a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soti in contul de Yahoo Messenger al fostei sale sotii.

In acest dosar, pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa el a stat doar cateva zile in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, intrucat a fost eliberat sub control judiciar. In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dosarul urmand sa fie judecat de magistratii Tribunalului Arges.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui. Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.

Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de vara de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ultima incercare a lui Cristian Cioaca. Cele trei locuri in care Elodia ar fi fost vazuta in viata
Ultima incercare a lui Cristian Cioaca. Cele trei locuri in care Elodia ar fi fost vazuta in viata

De dimineata, Cioaca fost adus incatusat la Curtea de Apel din Brasov pentru ultimul episod in procesul in care politistul este acuzat de violarea corespondentei private a Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judecata. El spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata
Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judecata. El spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata

Cristian Cioaca, aflat in arest de trei luni, vrea sa se judece cu statul roman la CEDO. Prin avocata lui sustine ca i-au fost incalcate mai multe drepturi si a trimis o cerere la Strasbourg.

Cele sase cazuri similare cu al Elodiei pe care se bazeaza procurorii. Cu ce atu mai ramane Cioaca
Cele sase cazuri similare cu al Elodiei pe care se bazeaza procurorii. Cu ce atu mai ramane Cioaca

Acuzat ca si-a omorat si transat sotia, politistul Cristian Cioaca are un atu in instanta: nu a fost gasit trupul victimei. Dar anchetatorii sustin ca au suficiente probe pentru a-l trimite dupa gratii.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.