Comunicatul prin care PMB anunta ca a reinventat roata. "Arena Nationala se deschide pentru prima data legal dupa 5 ani"

Ultimul update: Luni 21 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2016 09:45
Categorie: Actualitate

Arena Nationala se va redeschide. Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a anuntat oficial vineri ca a fost eliberata autorizatia de securitate la incendiu.

Cu toate actele in regula, cel mai modern stadion al Romaniei, va putea gazdui din nou meciuri de fotbal, sau chiar concerte, in conditii de siguranta, sustin pompierii. Arena Nationala a fost inchisa in noiembrie anul trecut, dupa tragedia din clubul Colectiv.

In sfarsit Arena Nationala isi va deschide din nou portile dupa 4 luni in care nu s-a mai jucat niciun meci de fotbal si nici nu s a mai organizat vreun eveniment. Autorizatia de securitate la incendiu a fost semnata vineri, insa prea tarziu pentru meciul amical Romania-Spania care se va juca pe arena din Cluj peste o saptamana.

Anuntul a fost facut de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta care au si explicat decizia luata, intr-un comunicat de presa.“Specialistii din cadrul institutiei noastre au analizat documentatia acestui obiectiv, (...) si au concluzionat ca in acest moment se indeplinesc conditiile pentru emiterea autorizatiei de securitate la incendiu."

Dosarul care a ajuns la pompieri contine un element important: expertiza privind rezistenta la foc facuta in italia, care arata CA acoperisul se incadreaza in limitele de securitate necesare. A fost nevoie de luni de discutii si negocieri, de schimbarea legislatiei, pentru a se ajunge la aceasta solutie legala.

Cand va primi Arena Nationala aviz pentru a putea functiona legal. Nota data de expertii italieni controversatei copertine

Din 2011, de cand a fost inaugurata si pana in niembrie 2016 pe Arena Nationala s-au jucat sute de meciuri si s-au organizat zeci de evenimente desi ISU nu daduse autorizatia de securitate la incendiu. Motivul? Primaria Bucuresti, proprietarul stadionului, a ignorat pur si simplu lipsa actelor. Incendiul de la Colectiv a atras insa atentia asupra problemelor de securItate la foc si a blocat activitatea arenei.  Acoperisul in valoare de 84 de milioane de lei era problema principala. Una atat de mare ca si DNA a inceput o ancheta. Acum insa totul este in regula.

PMB: Arena Nationala se deschide pentru prima data legal, la 5 ani de la finalizarea lucrarilor

Arena Nationala este deschisa, legal, incepand de vineri, la aproape 5 ani de la finalizarea lucrarilor de constructie, dupa ce ISU a intocmit autorizatia de securitate la incendiu, anunta PMB printr-un comunicat de presa, precizand ca, potrivit ISU, autorizatia de securitate la incendii poate fi ridicata de catre administratia locala marti, 22 martie.

Primaria Capitalei mai precizeaza ca, de saptamana viitoare, pune la dispozitia cluburilor sportive, a Federatiei Romane de Fotbal sau a organizatorilor de evenimente culturale acest stadion pentru organizarea de evenimente.

"Se poate si legal! Sunt bucuros pentru ca am reusit sa obtinem autorizatia de la ISU. Am gasit stadionul inchis, fara autorizatie, iar acum, dupa cateva luni, am reusit sa avem toate actele in regula. Spectatorii si jucatorii pot intra pe stadion in deplina siguranta. Avem acum confirmarea ca nu exista niciun risc", a declarat primarul general interimar, Razvan Sava, citat in comunicatul de presa
 

Copertina Arenei Nationale a primit avizul tehnic. Primarul interimar al Capitalei a anuntat cand va fi deschis stadionul

Copertina Arenei Nationale a primit avizul tehnic. Primarul interimar al Capitalei a anuntat cand va fi deschis stadionul

Intoxicati ciuperci

O mamă și cei trei copii ai săi, la spital după ce au mâncat ciuperci

Trei case au ars în Bucureşti, din cauza unui locatar care se încălzea cu lemne şi cauciucuri

Un fost director din cadrul Automobile Bavaria, al cincilea şef al Tarom din acest an

Revederea emoționantă dintre un român și cătelul lui. ”O iubește pe Bela mai mult decât pe mine”

Accident în lanț, în Maramureș, după ce o basculantă cu nisip s-a răsturnat în trafic, peste o mașină

Deținuții din Timișoara, angajați la un call-center. Câți bani primesc

bătaie câini

Imagini șocante cu un câine de luptă care atacă un cățel, după ce este asmuțit de stăpân

Stația de tratare pentru lacul de levigat de la Pata Rât nu poate fi montată din cauza birocrației

Comună din Braşov, terorizata de un grup de hoți. Au furat sume mari de bani

Incendiul din Constanța, pus de un militar. Cascheta sa, descoperită la fața locului

Cinci saci plini cu milioane de cartele SIM, găsiţi pe o stradă din Capitală

Ambulanță atacată de rudele unei paciente. Femeia a murit pentru că medicii n-au putut interveni