Schema prin care padurile Romaniei sunt retrocedate ilegal si RASE. Alex Dima: "Au atentat la dreptul nostru la aer curat"
Sute de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal in ultimii ani in Romania si pana acum nimeni nu a fost pedepsit.
Totul s-a intamplat cu acordul si cu directa participare a unor politicieni, judecatori si sefi de directii silvice. Din pacate, tocmai cei care ar fi trebuit sa pazeasca padurea au format adevarate retele de crima organizata. Alex Dima ne-a vorbit in repetate randuri despre aceste jafuri la "Romania, te iubesc".
Arborele genealogic si documentele detinute de anchetatori arata ca Gheorghe Paltin Sturza nu este indreptatit sa primeasca mostenirea de mii de hectare. Padurea de pe Valea Trotusului i-a apartinut lui Dimitrie Sturza.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Gheorghe Paltin Sturza este ruda abia de gradul 5 si conform legii nu are drept la mostenire. Mai multe instante au respins solicitarile lui Paltin Sturza, dar in 2012 gaseste intelegere la judecatorii Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, care ii dau nu 23.000 de hectare, cat a cerut initial, ci 43.227 de hectare de padure.
Aceiasi judecatori, tot in 2012 au retrocedat mai bine de 5.000 de hectare in Covasna in conditii dubioase lui Gheorghe Cetaras, un om de afaceri. Am aratat cazul la "Romania, te iubesc". Cei doi judecatori s-au ascuns atunci.
Citeste si: Cum functioneaza mafia lemnului. Silvicultorii si politicienii distrug impreuna padurile Romaniei
Si uite asa, pe legile din Romania, Cetaras Gheorghe primeste la Tribunalul Covasna 5.666 hectare de padure. Justitia la noi nu e doar oarba, ci are si alte probleme.
Imediat dupa ce a fost primita padurea din Covasna, a fost vanduta pe 25 de milioane de euro. Aceasta ar fi fost si soarta celei de la Valea Trotusului daca ar fi fost retrocedata. Este schema clasica prin care au disparut multe paduri de la noi.
Reporter: Cat v-a iesit dumneavoastra?
Gheorghe Ceteras: In jur de 40 de milioane de euro a fost tranzactia.
Reporter: De ce ati dat-o asa de repede?
Gheorghe Ceteras: Din motivul ca legislatia din Romania si, vazand reportajul de la "Romania te iubesc" cu 2 ani inainte, la jaful ce se face din padurile din Romania, nefiind in domeniu m-am hotarat sa vand. Sa nu fiu implicat in jafurile din padurile din Romania.
Reporter: Regretati vreo secunda ca ati dat-o?
Gheorghe Ceteras: Nu. Pana nu se gata taierile din Romania si nu se va stabili, nu am regret.
Mai bine de 500 de mii de hectare de padure sunt retrocedate ilegal in toata tara, iar alte 5 sute de mii de hectare au fost rase de pe fata pamantului, ilegal. Sunt inventati mostenitori, sunt cumparate drepturi litigioase, sunt folosite documente false si cu ajutorul judecatorilor padurea este retrocedata si pusa la pamant.
"In Romania s-au retrocedat ilegal 500.000 de hectare de padure si alte 500.000 au fost rase de pe suprafata Pamantului. Sper ca oamenii care atenteaza la dreptul nostru la aer curat vor fi trasi la raspundere. Se intampla asta pentru ca sefii de la Romsilva sunt numiti politic si raspund in fata politicienilor", a spus Alex Dima la Stirile ProTV.