Interviu exclusiv cu David Gahan de la Depeche Mode. Piesa pe care cu greu poate canta in concerte din cauza emotiilor

×
Codul embed a fost copiat

Depeche Mode vine la Cluj-Napoca pe 23 iulie anul viitor. Concertul din cadrul turneului Global Spirit se va tine pe Cluj Arena, dar pana atunci prezentatorul Stirilor Pro TV Cristian Leonte s-a intalnit cu vocalistul David Gahan, la Milano.

Cristian Leonte: "David Gahan, salut!"
David Gahan, vocalist Depeche Mode: "Salut!"

Cristian Leonte: "Multumesc pentru acest interviu acordat Stirilor Pro TV, Romania. Vesti excelente, sunteti din nou in turneu, cum va simtiti? Fanii vostri sunt entuziasmati! Voi cum sunteti?"
David Gahan: "Si noi suntem entuziasmati. Avem un nou corp de lucru, pe care aproape l-a terminat, si abia asteptam sa vi-l prezentam. Va fi interesant sa vedem ce se intampla cand vom pleca in turneu. Am anuntat spectacole mari, si ni se intampla cu adevarat, din nou! Am stat incuiat in studio in ultimul an, aproximativ, e placut sa iesi din nou afara."

Cristian Leonte: "In precedentul turneu ati cantat in Romania la Bucuresti, in fata a 35.000 de oameni, erati in turneul “Delta Machine”. Iti amintesti ceva din acel turneu, 35.000 de oameni cantand impreuna cu voi fiecare dintre cantecele formatiei? Inclusiv pe cele noi, inclusiv “Should Be Higher”, iti amintesti?"
David Gahan: "Da! Fanii nostri vor sa auda cantece noi, lucruri noi, nu raman cantonati in munca noastra din trecut. Desi sunt multe cantece importante despre care eu cred ca e foarte important sa fie prezente in concertele noastre si sa le prezentam intr-o forma noua. Cred ca sunt anumite cantece ca “I Feel You”, “Walking In My Shoes”, “Pesonal Jesus”, “Enjoy The Silence”, aceste cantece sunt ca niste ancore pentru mine, “Never Let Me Down Again”, “In Your Room”. Dar sunt si alte cateva pe care mi-ar placea sa avem ocazia sa le cantam live, caci nu le-am cantat niciodata in intreg turneul, cum ar fi “Barrel Of A Gun”. Cred ca ar merge foarte bine impreuna cu noul material."

Citește și
Depeche Mode
Depeche Mode in Romania 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj, pentru promovarea noului album: "Spirit"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cristian Leonte: "Ai apucat sa vizitezi ceva din Bucuresti, ultima data cand ai fost in Romania?"
David Gahan: "Ceva, dar ca sa fiu cinstit, imi petrec mai toata ziua in interior, incuiat, si imi tin gura inchisa, ca sa pot canta. Acesta e cel mai important lucru pentru mine. Sun foarte norocos sa vizitez toate aceste orase minunate, dar de cele mai multe ori ma concentrez la reprezentatie."

Cristian Leonte: "Am cateva intrebari de la fanii vostri, de pe pagina noastra de Facebook. Una dintre ele este, ce stii despre Romania? Veti canta acolo a treia oara."
David Gahan: "Stiu ca este un loc frumos, cu multa istorie. E o tara care cred ca… nu stiu, e un loc interesant."

Cristian Leonte: "Charles, Printul de Wales, sprijina modul rural de viata din Transilvania. Te intereseaza sa vizitezi Transilvania? E una dintre principalele destinatii promovate de site-urile geografice."
David Gahan: "Da, e multa istorie acolo, si multa istorie mitica – parte care ma intereseaza."

Cristian Leonte: "Hei, de fapt vei vizita Transilvania, pentru ca in Romania veti canta la Cluj, nu in capitala Bucuresti, veti canta la Cluj-Napoca, mai exact. De ce ati ales Clujul, e al treilea oras ca marima, dar nu Capitala?"
David Gahan: "Cred ca pentru ca ocazia de a folosi stadionul era buna, si sincronizarea, locul, s-au potrivit bine, geografic vorbind. Cand cantam multe concerte in toata Europa, e ca o operatiune militara. Calatoresti cu 100 de oameni, camioane mari, autobuze, avioane, echipamente si trebuie sa avem suficient timp ca sa pregatesti fiecare spectacol."

Cristian Leonte: "Ce fel de spectatori sperati, va doriti sa atrageti la Cluj?"
David Gahan: "Oameni carora le place muzica noastra!"
Cristian Leonte: "De preferat…"
David Gahan: "Da, de preferat… Dar cred si ca nu trebuie neparat sa iti placa tot ce facem noi. Muzical, cu siguranta poti deveni fan Depeche Mode daca vii la unul dintre concertele noastre. Concertele au fost foarte importante pentru supravietuirea si dezvoltarea formatiei. Unele dintre concertele noastre au fost experiente foarte emotionante. Ceva se intampla la concertele Depeche Mode, ceva inexplicabil…"

Cristian Leonte: "Cum atrageti generatia tanara? Vedem la concertele voastre copii la 14-15-16-17 ani."
David Gahan: "Cateodata, da."
Cristian Leonte: "Cum reusiti sa ii atrageti?"
David Gahan: "Nu stiu. Cred ca muzica noastra li s-a parut intotdeauna interesanta oamenilor care poate se simteau putin diferiti. Oameni care simteau ca nu se potrivesc cu prietenii, familia, la scoala, la munca, putin ciudati in viata. Cand cresteam, aceste lucruri erau evidente la noi si eram oarecum exclusi pentru ca eram diferiti, iar muzica ne-a ajutat sa supravietuim. Si cred ca asa se intampla si acum, pentru ca muzica noastra nu e neaparat genul pe care il auzi la radiourile populare…"
Cristian Leonte: "...cateodata va auzim…"
David Gahan: "...cateodata ne auziti, dar sunt si multe alte lucruri la mijloc. Mai cred ca noi am fost o formatie care a facut intotdeauna albume, o opera completa. De-a lungul anilor, oamenii, fanii, ne-au ascultat muzica, iar acum au imbatranit, au familii, copii si poate – cum a spus si Martin ieri, la conferinta de presa – ei au auzit muzica si au devenit interesati."

Cristian Leonte: "Ai mentionat mai devreme felul diferit in care cantata cantecele mai vechi, le reinventati, incercati sa le reorchestrati. V-am vazut cantand tot mai tare, de la un turneu la altul, mai multe instrumente live, mai multe batai, mai mult rock. Ne poti da o idee despre cum veti suna in acest nou turneu, in acest nou concert la Cluj?"
David Gahan: "Cred ca o mare parte a acestui album la care am lucrat este compus pentru a fi cantat live. James Ford, care a produs albumul, prefera interpretarea live. Albumul se simte ca unul intepretat live, asa ca eu cred ca multe dintre cantece vor merge foarte bine live. Se potrivesc foarte bine cu acea atmosfera. Si mai sunt si momente de atmosfera, mai lente, pe album si cu care va fi interesant sa ne jucam. Dar cu adevarat, cel mai important pentru mine este ca, atunci cand construiesc setlist-ul, lista de cantece pe care le vom canta, sa construiesc o reprezentatie de la inceput la sfarsit, ca sa poti capta interesul oamenilor, dar in acelasi timp sa-i lasi sa aiba momente intense si mai relaxate. Asa fac eu pe scena, sar intr-o intepretare si imi place sa devin una cu cantecul. Iar cum cantecele sunt diferite, trec prin emotii diferite in timp ce cant."

Cristian Leonte: "Fanii tai vor sa stie asta, si poate vorbesti in numele intregii formatii. Fanii sunt entuziasmati sa va vada in turnee. Dar de ce continuati sa faceti turnee?"
David Gahan: "Pentru mine, interpretarea live, si mai ales interpretarea live a muzicii Depeche Mode, este unul dintre motivele fundamentale pentru care inca suntem aici. Cred ca am fost un fel de secret, am continuat de-a lungul anilor, in ciuda genurilor si tendintelor diferite. Depeche Mode a supravietuit si cred ca fanii nostri, cei care vin la concerte, vor vedea un spectacol care – speram – le va delecta asteptarile, dar care ii va si misca, le va oferi o experienta. A fost important intotdeauna, calitatea muzicii – noi credem – ca a fost pastrata intotdeauna la un standard inalt."

Cristian Leonte: "In 2009, urma sa cantati la Bucuresti, si cu trei sau patru concerte inainte ati fost obligati sa anulati. Erati in turneul “Playing The Angel”, din cauza gastroenteritei, si ulterior ai descoperit mai multe probleme de sanatate. Spune-ne cum te simti, care e starea ta de sanatate acum."
David Gahan: "Am avut, intr-un fel, noroc. M-am simtit rau o perioada, chiar si inainte de turneu. Nu neaparat rau, dar simteam ca nu am energie si nu puteam sa duc energia unde o voiam, cu siguranta in timp ce repetam pentru acel turneu. Eram epuizat la sfarsitul zilei, dincolo de epuizarea pe care o simteam de obicei. Cand am inceput turneu, ceea ce credeam ca este o durere de stomac s-a dovedit a fi cancer la vezica. Am fost foarte norocos ca l-am tratat si l-am indepartat in New York, am fost dus acasa cu avionul. Mi-a luat o perioada sa ma pun pe picioare si sa fac tratamentul, dar m-am intors in turneu sase saptamani mai tarziu, impotriva ordinelor oncologului meu. Astazi merg la consultatie o data la cateva luni, trecem prin diferite proceduri, si ma simt bine, sanatatea mea e buna. Am fost la el la consultatie acum cateva saptamani si mi-a spus ca sunt bine si ca nu e nevoie sa ne vedem decat peste sase luni. Am fost foarte multumit sa aud asta."
Cristian Leonte: "Si noi suntem fericiti sa auzim vestile."
David Gahan: "Da, multumesc!"

Cristian Leonte: "Din nou, intrebare de la fanii tai: Care e cel mai bun cantec pe care l-ai inregistrat?"
David Gahan: "Cantec nou, sau orice cantec? Sunt unele piese de pe “Songs Of Faith And Devotion” care simt ca au surprins un moment. “Condemnation” e unul dintre ele. Mi-e greu sa il cant in spectacole, aduce cu el multe emotii. Si “In Your Room”, de pe acelasi album, cred ca este unul dintre preferatele mele pentru spectacole live."

Cristian Leonte: "Veti canta in Cluj, nu in Bucuresti, Capitala. Daca va exista o a doua parte a turneului european, luati in considerare sa cantati si la Bucuresti, din nou in Romania?"
David Gahan: "Cred ca daca primele date pe care le-am anuntat sunt un succes, nu as fi surprins daca ne-am intoarce sa mai cantam in cateva spectacole. Cred ca intotdeauna e placut ca, dupa ce ai cantat in aer liber undeva, e placut sa canti in interior, cu o perspectiva diferita asupra spectacolului. Dar va trebui sa vedem ce se intampla."

Cristian Leonte: "Ne apropiem de sfarsitul interviului, asa ca, te rog, transmite-le mesajul tau celor care vor veni sa va vada la Cluj, anul viitor, pe 23 iulie."
David Gahan: "Salut! Sunt Dave Gahan de la Depeche Mode si abia astept sa va vad anul viitor, vara viitoare, la Cluj!"
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Interviu EXCLUSIV cu Dave Gahan despre concertul Depeche Mode de la Cluj, din 2017:
Interviu EXCLUSIV cu Dave Gahan despre concertul Depeche Mode de la Cluj, din 2017: "Pur si simplu s-a potrivit foarte bine"

Dave Gahan abia asteapta sa cante la Cluj - dupa cum a spus intr-un interviu exclusiv pentru Stirile Pro TV.

Depeche Mode in Romania 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj, pentru promovarea noului album:
Depeche Mode in Romania 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj, pentru promovarea noului album: "Spirit"

Trupa Depeche Mode revine in Romania, pentru a sustine un concert la Cluj, in cadrul unui nou turneu european.

De la Abba si Depeche Mode, la ghiozdanele cu Azorel si cozile la unt. Cum arata o incursiune prin Bucurestiul anilor ‘80
De la Abba si Depeche Mode, la ghiozdanele cu Azorel si cozile la unt. Cum arata o incursiune prin Bucurestiul anilor ‘80

“Povestiri de pe Calea Mosilor”, de Adina Popescu, este cartea pe care Dan C. Mihailescu o recomanda, in special, celor care vor sa isi aminteasca vremurile Bucurestiului de demult.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.