Eurovision 2015. Romania s-a calificat in finala Eurovision: "Daca ne-ati votat, inseamna ca ne-ati sustinut mesajul". VIDEO

voltaj eurovision

EUROVISION 2015. Romania a intrat marti, 19 mai, in prima semifinala Eurovision de la Viena, cu numarul de concurs 15, potrivit eurovision.tv. Trupa Voltaj a ajuns in marea finala Eurovision 2015.

UPDATE miercuri, ora 7:00 Solistul trupei Voltaj, Calin Goia, s-a declarat fericit de calificarea in finala Eurovision, fiind de parere ca votul dat reprezinta o sustinere a mesajului piesei ''De la capat''.

"Suntem foarte, foarte, foarte fericiti", a declarat Calin Goia, intr-o conferinta de presa, sustinuta marti noaptea, dupa anuntarea tarilor calificate in finala Eurovision. "Daca ne-ati votat inseamna ca ne-ati sustinut mesajul", a adaugat el, potrivit Agerpres.

Calin Goia a adaugat ca la Viena au fost alaturi de el si cei doi fii ai lui, in varsta de 7 si 8 ani, amintind ca piesa "De la capat" vorbeste despre copiii lasati in urma de parintii care lucreaza in strainatate.

"E imperativ sa rezolvam aceasta problema, situatia trebuie rezolvata imediat. Suntem parte a Europei. Suntem o trupa cu vechime. E minunat ca putem impartasi acest mesaj cu voi", a declarat Calin Goia, care a adaugat ca situatia copiilor care cresc fara parinti nu este doar una romaneasca.

Citește și
eurovision
Eurovision 2015: Romania va intra in concurs in prima semifinala, pe pozitia a 15-a
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Duminica, pe covorul rosu, am vorbit cu un polonez care mi-a spus ca sunt 2 milioane de polonezi care lucreaza in strainatate. Am inceput sa plang. Nu e doar problema noastra", a adaugat solistul trupei Voltaj.

Intrebat cu ce mare artist ar dori sa cante in turneu, Calin Goia a raspuns: "Bono de la U2". In cadrul conferintei de presa, reprezentantii tarilor calificate au tras la sorti in ce jumatate a finalei vor canta sambata. Voltaj va canta in cea de-a doua jumatate a finalei Eurovision.

Cea de-a doua semifinala Eurovision are loc joi, iar marea finala - sambata.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 00:05 Din cele 16 tari care s-au luptat in aceasta seara pentru un loc in marea finala Eurovision 2015, numai 10 au fost norocoase.

Republica Moldova nu a reusit sa obtina un loc in finala de duminica. 

Iata lista tarilor care merg in finala:

- Albania;

- Armenia;

- Rusia;

- Romania;

- Ungaria;

- Grecia;

- Estonia;

- Georgia;

- Serbia;

- Belgia.

UPDATE 23:55 Romania, reprezentata de trupa "Voltaj", s-a calificat in finala Eurovision 2015.

UPDATE 23:25 Liniile de vot s-au deschis in acest moment. In aproximativ o jumatate de ora vom afla daca ne-am calificat in finala Eurovision 2015.

UPDATE 23:20 Prestatie excelenta a trupei Voltaj, iar publicul a fost foarte generos cu uralele! Sa speram ca ne vom califica fara probleme in finala, dupa acest moment.

UPDATE 22:45 Suntem la jumatatea acestei prime semifinale a concursului Eurovision 2015. Cel mai interesant moment de pana acum a apartinut formatiei din Finlanda. Cei patru membri, care au un handicap mintal, au fost aplaudati indelung de public

_________________________________________________

EUROVISION 2015. Anul acesta, concursul Eurovision va avea loc intre 19 si 23 mai. Romania este reprezentata de trupa Voltaj, cu piesa "De la capat".

EUROVISION 2015. Ordinea in care vor intra in concurs reprezentantii tarilor participante la Eurovision 2015 a fost hotarata de producatorii show-urilor de la Viena.

EUROVISION 2015. In prima semifinala, ordinea de intrare a tarilor participante a fost urmatoarea: Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, Romania, Georgia.

EUROVISION 2015. Pentru semifinala a doua, care are loc pe 21 mai, ordinea de intrare in concurs este: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Republica Ceha, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elvetia, Cipru, Slovenia, Polonia.

EUROVISION 2015. Finala Eurovision se va desfasura pe 23 mai.

EUROVISION 2015 - SEMIFINALA I: LISTA CELOR 16 TARI CARE S-AU LUPTAT PENTRU UN LOC IN FINALA

1. MOLDOVA - Eduard Romanyuta, "I Want Your Love"

2. ARMENIA - Genealogy, "Face The Shadow"

3. BELGIA - Loïc Nottet, "Rhythm Inside"

4. OLANDA - Trijntje Oosterhuis, "Walk Along"

5. FINLANDA - Pertti Kurikan Nimipäivät, "Aina Mun Pitää"

6. GRECIA - Maria Elena Kyriakou, "One Last Breath"

7. ESTONIA - Elina Born & Stig Rästa, "Goodbye To Yesterday"

8. MACEDONIA - Daniel Kajmakoski, "Autumn Leaves"

9. SERBIA - Bojana Stamenov, "Beauty Never Lies"

10. UNGARIA - Boggie, "Wars For Nothing"

11. BELARUS - Uzari&Maimuna, "Time"

12. RUSIA - Polina Gagarin, "A Million Voices"

13. DANEMARCA - Anti Social Media, "The Way You Are"

14. ALBANIA - Elhaida Dani, "I'm Alive"

15. ROMANIA - Voltaj, "De La Capat/ All Over Again"

16. GEORGIA - Nina Sublatti, "Warrior"

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Trupa Voltaj a declarat pentru siteul turcesc al Eurovisionului ca uraste manelele
Trupa Voltaj a declarat pentru siteul turcesc al Eurovisionului ca uraste manelele

Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei la Eurovision in acest an a declarat ca ureste manelele intr-un interviu pentru site-ul oficial al acestei competitii in Turcia.

Eurovision 2015: Romania va intra in concurs in prima semifinala, pe pozitia a 15-a
Eurovision 2015: Romania va intra in concurs in prima semifinala, pe pozitia a 15-a

Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei, va intra pe pozitia a 15-a in prima semifinala a Eurovision Song Contest, care va avea loc la Viena, pe 19 mai.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.