Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Motivul pentru care cel mai faimos programator român si-a dat demisia de la Facebook. Ce sfaturi are pentru tineri

Andrei Alexandrescu

"O firma extraordinara, o firma speciala pentru oricine": asa descria acum 3 ani Andrei Alexandrescu compania Facebook. Acum, insa, cel mai celebru programator roman a decis sa renunte la job-ul sau in gigantul online.

Despre Andrei Alexandrescu se spune ca a revolutionat celebrul limbaj de programare C++, prin cartea lui, Modern C++ Design, in care vorbeste despre metaprogramarea cu template-uri. A devenit apoi director de cercetare la Facebook, unde l-a cunoscut bine pe Mark Zuckerberg, si a venit in ultimii ani si in Romania pentru a recruta studenti de la noi.

''Fac programare pur si simplu, dar si probleme de matematica si inteligenta artificiala. Este un potential enorm, iar Facebook, desi a crescut, a reusit sa-si pastreze acest spirit de inovatie", spunea in 2012 Andrei Alexandrescu. Acum insa romanul a renuntat la acest job. El a precizat pe reteaua de socializare Reddit ca veniturile sale vor scadea substantial in urma acestei decizii, dar ca oricum lucreaza intr-un domeniu unde „chiar si o parte din salariul normal pe piata e mai mult decat suficienta”.

Citeste aici sfaturile lui Andrei Alexandrescu pentru tinerii programatori

In plus, Andrei Alexandrescu afirma ca deja are programate training-uri si sesiuni de consultanta pana la sfarsitul anului. El nu a precizat clar care este motivul pentru care a demisionat de la Facebook, dar a spus ca va lucra de acasa si ca va dedica mai mult timp limbajului de programare D, al carui creator este, impreuna cu Walter Bright.

Intrebat daca se gandeste sa revina permanent in tara, Andrei Alexandrescu a raspuns ca are „fantezii” pe acest subiect, dar ca i-ar fi dificil, mai ales ca sotiei sale, si ea de origine romana i-ar fi dificil sa plece de la Harvard, unde este medic la Spitalul de Pediatrie.

 

Sursa: Reddit, Data publicarii: 29 August 2015
Citeste mai multe despre: Andrei Alexandrescu, Facebook, programator, C++, SUA, demisie,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed