Istanbul Street Food Festival, la Oradea. Ce delicii turcești au fost la mare căutare

×
Codul embed a fost copiat

A fost un adevărat festin gastronomic, în weekendul care tocmai a trecut, la Oradea. Istanbul Street Food Festival și-a așezat tarabele cu bunătăți mediteraneene în parcul central al orașului, iar pofticioșii au profitat de trei zile de răsfăț.

De la creveți, scoici în sos de vin, până la celebrul rahat turcesc și delicioasele baclavale iubite de amatorii de dulciuri, toate au fost aduse de maeştrii bucătari din Turcia.

Creveți, scoici în sos de vin, tentacule cu chili sau caracatiță au fost doar o parte dintre preparatele turceşti, bazate pe fructe de mare, găsite pe tarabele festivalului.

Bucătar: „Avem baby caracatiță, baby calamar, creveți, tentacule de calamar adult, inele de calamar."

Preparatul vedetă a fost homarul, în ciuda prețului piperat, de 90 de lei bucata.

Citește și
shaorma
Turceasca, libaneza sau chiar norvegiana, shaorma a devenit principalul fel de mancare pe litoral
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Bucătar: „Homarii sunt cei mai vânduți. Avem o rețetă proprie, se servește cu un orez lângă și cu un sos sweet chili.”

O porție de 220 de grame de fructe de mare a costat între 35 și 40 de lei. Pentru caracatiță, gurmanzii au plătit 60 de lei.

La mare căutare au fost și plăcintele.

Vânzător: „Mai avem, așa, cu carne de vită, dacă doriți.”

Cumpărător: „Trei. Trei cu brânză.”

Bucătar: „Plăcinte cu brânză, aici avem, gozleme se numesc, cu telemea de vacă. Sau avem aici, tot gozleme, dar cu carne, cu carne de vită. Alături avem suboregi, se numește, tot cu brânză, sau cu carne."

„Plăcintă turcească. Foarte bună", spune o femeie.

Cât despre amatorii de dulce, aceștia nu mai știau din ce să aleagă.

Reporter: Ce mănânci acolo bun? 

Copil: „Gogoșeli cu ciocolată”

Reporter: Sunt bune?

Copil: „Da "

Vânzătoare de dulciuri: „Sunt baclavale, diferite sortimente, cu nucă, cu ciocolată, fistic. Avem și rulouri pe bază de rahat turcesc, cu fistic, cu căpșuni, cu de toate."

Târgul de preparate mediteraneene se va muta, în week-end-ul de Florii, la Alba Iulia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Festivalul de Arta Culinara Turceasca a facut furori printre gurmanzi.
Festivalul de Arta Culinara Turceasca a facut furori printre gurmanzi. "A disparut de 50 de ani, am adus-o sa vada tineretul"

Ca sultanii! Cam asa s-au ospatat duminica cei care au participat la Festivalul de Arta Culinara Turceasca, din Tuzla.

Turceasca, libaneza sau chiar norvegiana, shaorma a devenit principalul fel de mancare pe litoral
Turceasca, libaneza sau chiar norvegiana, shaorma a devenit principalul fel de mancare pe litoral

De pui sau de vita, cu maioneza sau ketchup, plina de arome musulmane sau cu influente norvegiene, shaorma a devenit principala mancare aleasa de turisti pe litoral.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.