BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. SUBIECTE si BAREME la proba scrisa la limba romana

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2016 - sesiunea de toamna - continua luni cu proba scrisa la limba si literatura romana

Prima proba scrisa - Limba si literatura romana - din a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este programata pentru luni, potrivit calendarului aprobat de MENCS. SUBIECTE si BAREME BAC 2016, SESIUNEA DIN TOAMNA, pot fi consultate aici!

Subiectele de la Limba Romana:

La primul subiect au avut de analizat un text, iar la al treilea au avut de redactat un eseu in care sa vorbeasca despre "tema si viziunea despre lume" intr-un text poetic apartinand lui Tudor Arghezi sau al lui Ion Barbu.

Citește și
LARISA BUT
"Dragi profesori, am si eu o nelamurire." Mesajul unei eleve care s-a trezit cu o nota mult mai mica dupa contestatie la BAC
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Aproape 19 mii de candidati au sustinut proba scrisa de limba si literatura romana a bacalaureatului de toamna. Cei mai mai multi au iesit plini de incredere din sala, chiar daca au recunoscut ca au invatat doar o zi sau doua. Eminescu le-a dat cele mai mari emotii. 44 dintre tineri au fost scosi din sala pentru ca au incercat sa copieze. In total, la aceasta sesiune sunt inscrisi 42 de mii de candidati, dar ei vor sustine examene doar la materiile la care nu au luat o nota de trecere.

28 de mii de candidati au absolvit liceul in acest an, iar 14 mii sunt din promotiile anterioare. Multi s-au declarat surprinsi pentru ca subiectul al treilea a fost Luceafarul de Eminescu.

"Ma asteptam la poezie, dar nu la Luceafarul, ca s-a repetat in repetate randuri." "M-a lovit cu liricul”, spune alt candidat. Si precizeaza si unde: “In inima”

"Ce ti-a cazut la bac?...Ti-a cazut fata.”, e gluma momentului.

Unii s-au pregatit serios. "Toata vara am stat, am studiat, nu m-am dus la Constanta nu m-am dus cum au fost altii pe la plaja, pe la mare”, spune un tanar. Altul recunoaste ca a fost pedepsit de parinti.
 

BACALAUREAT 2016 sesiunea de toamna. Programul probelor

Candidatii vor sustine marti proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica si vineri proba la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in 16 august, cu probele orale si de competente. Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 42.261 de candidati, dintre care 27.848 au absolvit liceul in acest an, iar 14.413 sunt din promotiile anterioare. In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

Bacalaureat 2016 – sesiunea de toamna. Calendar BAC 2016, sesiunea august-septembrie 2016

18 – 22 iulie 2016 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
17-19 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
18-19 august 2016 Evaluarea competentelor digitale – proba D
22 august 2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
23 august 2016 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
24 august 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
26 august 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
29 august2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)
30 – 31august 2016 Rezolvarea contestatiilor
1 septembrie 2016 Afisarea rezultatelor finale
Rezultate Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna: Primele note vor fi afisate pe 29 august

Conform calendarului, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016, sesiunea august-septembrie 2016, vor fi afisate pe 29 august. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Intre 30 – 31 august 2016 urmeaza sa fie rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale vor fi facute publice in data de 1 septembrie.

Ce reguli trebuie sa respecte candidatii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminati din examen

Candidatii care sustin Bacalaureatul nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul si de comunicare. Ghiozdanele, posetele, sacose vor fi lasate de candidati intr-o sala de depozitare stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita, nu vor fi primiti in examen.

Candidatii care vor fi prinsi ca au asupra lor manuale, dictionare, culegeri, memoratoare, rezumate, ciorne, telefoane mobile, casti audio, mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare vor fi eliminati din examen, indiferent daca le-au folosit sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie ori de alte persoane.

In cazul fraudei sau a tentativei de frauda, candidatii sunt eliminati din examen, nu mai pot participa la probele urmatoare si nu mai au posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Candidati eliminati din examen pentru frauda sau tentative de frauda nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfasoara doar in salile in care sunt camere de supraveghere video functionale. Si in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise vor fi camere de supraveghere.

La probele scrise, comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea testarii. Daca intr-o scoala in care se sustine Bacalaureatul sunt constatate nereguli, fraude sau tentative de frauda ori daca exista sesizari, verificarea se va face pentru inregistrarile video din toate salile de examen din acea unitate.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
La ce facultate a fost admisa eleva-mamica din Vaslui, care a luat 9,96 la BAC.
La ce facultate a fost admisa eleva-mamica din Vaslui, care a luat 9,96 la BAC. "Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun"

 Maria Elisa Palimaru, eleva din Vaslui care a reusit sa ia 9,96 la BAC, desi a nascut in ultimul an de liceu, a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la buget.

"Dragi profesori, am si eu o nelamurire." Mesajul unei eleve care s-a trezit cu o nota mult mai mica dupa contestatie la BAC

O eleva din Oradea care a avut neplacuta surpriza sa i se micsoreze nota la examenul de bacalaureat dupa contestatie le-a transmis un mesaj pe Facebook profesorilor.

Liceul in care niciun elev nu a luat Bacalaureatul in ultimii 6 ani. Explicatia directoarei pentru rezultatele dezastruoase
Liceul in care niciun elev nu a luat Bacalaureatul in ultimii 6 ani. Explicatia directoarei pentru rezultatele dezastruoase

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016. Sambata la pranz au fost afisate notele finale de la Bacalaureat dupa rezolvarea contestatiilor, iar la nivel national, rata de promovare a crescut cu 1,4 procente.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.