Sclavele sexuale ale ISIS: fete de 12 ani rapite, torturate si violate. Cum isi impart "prada" comandantii jihadisti

Dată publicare: 07-07-2016 09:26
Dată actualizare: 10-07-2016 07:32


Lamiya Aji Bashar

Pe langa atentatele sangeroase, crimele oribile si milioanele de oameni ramasi fara case, care fug din calea razboiului, efectele flagelului ISIS ascund si povesti mai putin cunoscute publicului.

Vorbim despre miile de fete, adolescente si femei din tarile arabe, care sunt rapite, torturate, violate si, de cele mai multe ori, ucise de jihadisti.

Un mesaj trimis pe WhatsApp si aparut de curand in presa internationala demonstreaza inca odata prin ce trec femeile care ajung in mainile teroristilor ISIS.

"Virgina. Frumoasa. 12 ani...Pretul ei este de 12.500 de dolari si va fi vanduta in curand" - asa suna anuntul facut de un rapitor care isi castiga existenta din vanzarea de carne vie membrilor ISIS.

Si este doar unul dintre miile de mesaje care sunt trimise in fiecare zi, alaturi de alte anunturi, de vanzari de armament sau munitie.

Iar lucrurile sunt din ce in ce mai grave. Potrivit activistilor si celor care reusesc sa se infiltreze in randurile jihadistilor, pana in urma cu trei luni erau salvate cam 140 de femei pe luna din mana teroristilor. Acum, insa, au fost salvate doar 39 de tinere in sase saptamani, iar fuga lor din captivitate a devenit din ce in ce mai dificila.

Reprezentantii WhatsApp au anuntat in repetate randuri ca au fost inchise mii de conturi ale celor care sunt in directa legatura cu ISIS, insa mesajele criptate sunt tot mai greu de reperat. Mai mult, acestia pun la dispozitia autoritatilor mereu date care pot ajuta in lupta impotriva jihadistilor.

In acest moment, se estimeaza ca ISIS are in jur de 3.000 de sclave sexuale, cu varste incepand chiar cu 11-12 ani.

Lamiya Aji Bashar este doar una dintre victimele teroristilor. Ea a fost vanduta de la un membru ISIS la altul, pana cand a fost "cumparata" inapoi de unchiul sau pentru suma de 800 de dolari.

Tanara declara ca primul sau "proprietar" a fost un comandant iraqian ISIS, pe nume Abu Mansour. Acesta o brutaliza in fiecare zi si, de cele mai multe ori, o tinea legata cu catuse. A incercat sa scape de doua ori din mainile lui, insa de fiecare data a fost prinsa, batuta, torurata si violata in repetate randuri.

Dupa o luna, a fost vanduta unui extremist ISIS din Mosul. Peste alte doua luni, a ajuns pe mana unui jihadist care facea bombe si care o obliga pe tanara sa il ajute la confectionarea de veste pentru kamikaze si explozibili pentru masini: "Am incercat sa scap si de el. Insa m-a prins si m-a batut", a declarat tanara.

Cand si acesta s-a plictisit de ea, a vandut-o unui medic jihadist din orasul Hawija. Dupa aproape un an de zile, timp in care a fost abuzata de nenumarate ori de acest medic, tanara a reusit sa isi contacteze, in secret, rudele.

Potrivit fetei, unchiul ei a reusit sa stranga 800 de dolari si sa plateasca niste rapitori ca sa o scape pe fata si sa o aduca acasa.

Acum, tanara va fi trimisa in Germania, acolo unde se afla si fratii ei, insa spune ca inima va ramane mereu in Iraq: "Am avut o viata frumoasa inainte de toate astea. Aveam o casa minunata, o ferma mare si mergeam la scoala. Era foarte bine", isi incheie povestea Lamiya.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO