Vremea se răcește drastic. ANM a emis coduri de ninsori viscolite și polei

Ultima actualizare: 11-02-2021 19:52

Meteorologii au actualizat, joi, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane Rafalele vor depăşi 130 de kilometri la oră.

După câteva zile de primăvară, un cod portocaliu și unul galben de frig și ninsori ne fac viața grea în următoarele zile. Vremea se vă răci brusc în toată țara, iar zăpada este anunțată și în București.

După ce ne-am bucurat de o vreme frumoasă, chiar și cu 17 grade săptămâna aceasta, ajungem în următoarele zile la -10 grade și noaptea chiar la -20 de grade. Atât anunță meteorologii pentru zilele următoare, până luni pe 15 februarie. Este deja în vigoare un cod galben care anunță temperaturi extrem de scăzute în toată țara, ploi care se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Meteorologii anunță că sunt condiții să se formeze polei sau ghețuș.

În Capitală va începe să plouă joi seară, iar la mierzul nopții ploaia se va transforma în zăpadă.

Și mai serioasă este situația la munte, unde a intrat în vigoare un cod portocaliu de viscol. Mai ales în Carpații Meridionali, zăpada va fi spulberată de un vânt care va ajunge în rafală la 130 de kilometri pe oră.

Nu renunțați la gecile groase, pentru că pe lângă aceste 4 zile de vreme extrem de rece, meteorologii anunță ger și pentru săptămâna viitoare.

A fost emis şi un cod galben de vânt, ninsori viscolite şi polei pentru întreaga ţară. De asemenea, avertizarea de răcire a vremii a intrat în vigoare la ora 12.00 şi a fost prelungită până luni.

Potrivit ANM, în intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, este cod galben de răcire accentuată în toate regiunile.

”Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, a transmis ANM.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

De asemenea, a fost emis cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării; ninsori temporar viscolite şi polei în nord-vest, nord, centru, est şi sud-est, de joi până vineri, la ora 18.00.

”Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) şi în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, a mai transmis ANM.

Meteorologii anunţă că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

De joi, de la ora 18:00, până vineri la aceeaşi oră, va fi cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă.

”În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m”, a precizat ANM.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!