Prognoză meteo mai 2020. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Ultima actualizare: 02-05-2020 13:53
vremea
Shutterstock

Luna mai începe cu o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât specificul perioadei, potrivit prognozei meteo valabilă între 4 mai și 1 iunie 2020, fiind anunțate și ploi în prima parte a intervalului.

Potrivit ANM, după săptămâna 4-11 mai, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decît cele normale, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pe luna mai 2020

Vremea în săptămâna 4-11 mai 2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sudvestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

Vremea în săptămâna 11-18 mai 2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

Vremea în săptămâna 18-25 mai 2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Vremea în săptămâna 26 mai - 1 iunie 2020

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO