Top 10 obiective turistice: Sagrada, Turnul Eiffel si Statuia Libertatii NU intra in primele 3. Atractia nr. 1 in 2015

Ultima actualizare: 08-06-2015 16:11
obiective turistice

Care sunt cele mai interesante atractii turistice in 2015? Turistii din lumea intreaga au votat cele mai frumoase si impresionante atractii turistice din acest an. Topul a fost alcatuit de utilizatorii TripAdvisor.

"2015 Travelers' Choice" este topul utilizatorilor TripAdvisor, in care au fost incluse cele mai tari 25 de atractii turistice din 2015, conform voturilor lor.

Alegerile turistilor sunt cel putin interesante. Obiective extrem de populare ca Sagrada, Turnul Eiffel si Statuia Libertatii nici nu apar in primele trei locuri, fiind inlocuite cu destinatii mult mai exotice.

Astfel, pe primul loc in top a fost pus de catre turisti monumentul Angkor Wat, unul dintre cele mai cunoscute temple din Cambodgia si cel mai mare monument religios din lume. Angkor Wat este considerat o minune a lumii, un lacas religios de exceptie, realizat in secolul XII. Fost templu hindus, convertit intr-un templu budist, Angor Wat este inscris in patrimoniul UNESCO si a devenit un simbol in Cambodgia, care i-au inclus simbolul si pe steagul tarii.

Pe locul 2 in clasament a fost inclus Machu Picchu, orasul pierdut si enigmatic din America de Sud. Machu Picchu nu si-a dezvaluit niciodata complet misterele si tocmai asta atrage anual sute de mii de turisti. Nici pana astazi nu a fost descoperit cum au fost realizate constructiile si este numit "orasul pierdut al incasilor". Orasul a fost descoperit in 1912 si de atunci a devenit unul dintre cele mai fascinate locuri de pe Pamant, inclus in cele sapte noi minuni ale lumii.

Podiumul este incheiat de Taj Mahal, inclus si el in cele sapte noi minuni ale lumii. Constructia palatului Taj Mahal a durat 22 de ani si este un testament al grandorii, iubirii si istoriei. Daca ar fi fost construit astazi, ar fi costat peste 1 miliard de dolari. Peste 28 de feluri diferite de pietre pretioase si semipretioase sunt incrustate in marmura. Pe langa faptul ca este un mausoleu impozant si realizat intr-un mod unic, Taj Mahal-ul este si un loc care atrage turisti cu povestea sa de dragoste si este deseori descris ca "monumentul iubirii eterne".

Taj Mahal a fost construit de imparatul Shah Jahan ca o dovada de iubire pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. Legenda spune ca in momentul in care consoarta sa a murit, indurerat, acesta a jurat ca va construi un monument fara egal in lume. Astazi, Taj Mahal este inclus in patrimoniu UNESCO.

In primele 10 locuri din lume de vizitat in 2015 se regasesc monumente din Abu Dhabi, Italia, San Franciso sau Brazilia. Dar lipsesc monumente ca Turnul Eiffel, Statuia Libertatii din New York sau Marele Zid Chinezesc, care au ajuns pe pozitii mult mai scazute in top.


Top 10 destinatii turistice in 2015, conform TripAdvisor

10. Golden Gate Bridge (San Franciso, SUA)
9. Statuia lui Cristos (Rio de Janeiro, Brazilia)
8. Alcatraz (San Franciso, SUA)
7. Domul din Milano (Italia)
6. Basilica Sf. Petru (Vatican, Italia)
5. Sagrada Familia (Spania, Barcelona)
4. Marea Moschee Sheikh Zayed (Abu Dhabi)
3. Taj Mahal (India)
2. Machu Picchu (Peru)
1. Angkor Wat (Cambodgia)

Topul complet "2015 Travelers' Choice" il puteti gasi aici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO