Solutia profitabila prin care bucurestenii castiga 30€ /noapte de la turistii straini. Cum functioneaza platforma Airbnb


Ultimul update: Sambata 29 August 2015 07:16
Data publicarii: Miercuri 26 August 2015 19:57
Categorie: Stiri Turism

Dornici sa faca un ban in plus, unii bucuresteni isi inchiriaza apartamentele, strainilor. Este un concept on-line, care a cucerit lumea si a ajuns si in Romania.
 

Practic, ai nostri primesc in casele lor niste necunoscuti si, prin intermediul unui site, castiga aproximativ 30 de euro pentru o noapte de cazare.

Platforma de inchierieri Airbnb cuprinde apartamente din peste 190 de tari din intreaga lume si promoveaza ideea "belong anywhere", adica sa te simti oriunde ca acasa. Pe acest site, peste 1000 de bucuresteni si-au scos apartamentele la inchiriat. Printre ei, l-am gasit si pe Daniel. Pentru 25 de euro pe noapte, isi lasa garsoniera turistilor care vor sa stea chiar in inima Capitalei noastre.

Daniel: "E mai OK cu un strain decat cu cineva din Romania. Am avut pe cineva din Romania si mi-a lasat numai gunoaie, pahare sparte, prosoape luate. In schimb, cu strainii niciodata nu s-a intamplat chestia asta."

Gazda are, la randul ei, obligatii, mai ales ca la finalul sederii, turistii vor lasa pe profilul ei comentarii.

"Am pe cineva, o fata care face curatenie mereu, tot timpul trebuie sa fie lenjerie curata, curat, deloc praf pe nicaieri", spune Daniel.

In centru, s-a cazat intr-un apartament gasit pe site si Jessica, o tanara nonconformista venita din Germania.

Multi turisti cauta sa se cazeze in mod special in centrul istoric al Capitalei - pentru ca sunt aproape de distractie, de metrou, dar si de atractiile turistice. Daca o noapte la hotel ii va costa aproximativ 80 de euro, cu apartamentul inchiriat vor scapa cu doar 30 de euro.

Altfel, ofertele sunt diverse, atat ca aspect cat si ca pret. De exemplu, acest apartament este dedicat boemilor. Aici, o noapte costa putin peste 100 de dolari. Sau, cei care iubesc muzica clasica se pot caza intr-un apartament aflat chiar langa Ateneu, pentru 33 de dolari pe noapte.

Conceptul a fost gandit de 3 tineri americani, in urma cu 7 ani, pe cand ei aveau doar 24, respectiv 26 de ani. Pana acum, AIRBNB a adunat peste 20 de milioane de utilizatori din intreaga lume, dintre care 10 milioane au calatorit doar in 2014.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO