Prima aeronavă de tip charter din acest sezon a plecat sâmbătă din România spre Grecia

Dată publicare: 31-05-2021 08:05
Dată actualizare: 01-06-2021 09:37


S-a dat startul zborurilor de tip charter din acest sezon, din România spre Grecia. Prima aeronavă a plecat în weekend din Cluj cu destinația Skiathos - o insulă îndrăgită de români.

Astfel de curse vor fi până la toamnă. Iar avioanele decolează din mai multe orașe din țară.

Mai bine de o sută de români au urcat la bordul avionului care a decolat din Cluj cu destinaţia Skiathos. Din bagajul turiştilor nu a lipsit dovada vaccinării anti-COVID cu ambele doze, cu cel puțin 14 zile înainte de plecare, sau rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Femeie: "O să stăm la plajă, o să ne jucăm în nisip şi o să vedem ce facem cu copilul. O să vizităm cu siguranţă. Sper să prindem şi două zile puţin mai reci, să putem să vizităm insula, să nu murim de cald”.

Bărbat: "Mă duc în Grecia, mă simt bine, stau la soare şi mă bucur de vacanţă."

Ioana Acosmei, Stewardeză: "Pasagerii sunt foarte fericiţi că pot călători din nou şi au libertatea aceasta, iar noi suntem foarte fericiţi să îi întâmpinăm la bordul aeronavelor".

Astfel de zboruri charter vor fi în fiecare sâmbătă, până pe 25 septembrie. Iar doritorii pot pleca la drum, cu gândul la vacanţa mult dorită, din Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi.

David Ciceo, Director Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca: "Avem mari speranţe în paşaportul de vaccinare - acel certificat verde digital care va fluidiza foarte mult călătoriile. Îi rugăm pe pasageri să verifice înainte de plecare condiţiile de intrare în ţara respectivă, să ceară actualizarea acestor date de la companiile aeriene".

Preţurile pentru un concediu de o săptămână la o vilă de pe insula elenă, cu drum şi cazare incluse, pornesc de la două sute de euro de persoană.

Acolo veţi găsi zeci de plaje cu nisip fin și ape cristaline, dar şi peisaje spectaculoase, fiind o destinaţie care ocupă un loc fruntaş în preferinţele românilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO