Londra, printre cele mai "murdare si neprietenoase" capitale turistice. Tokyo, cel mai apreciat oras

Dată publicare: 14-12-2012 17:08
Dată actualizare: 17-12-2012 07:19


Londra

Londra este renumita in intreaga lume drept locul ideal pentru cumparaturi, dar, cand vine vorba despre valoarea banilor si curatenie, capitala este printre cele mai putin apreciate de turistii care au raspuns unui sondaj TripAdvisor.

In cercetarea online realizata de site-ul de turism TripAdvisor au fost incluse 40 de capitale - destinatii turistice din intreaga lume, Londra plasandu-se la coada clasamentului, pe penultimul loc, fiind astfel unul dintre cele mai "neprietenoase, murdare si scumpe orase" din lume.

La capitolul putere de cumparare, Londra s-a clasat pe locul 35, in timp ce pe primul loc, potrivit celor 75.000 de respondenti la sondaj, s-a situat Lisabona.

Studiul realizat de TripAdvisor a clasificat cele 40 de orase la alte noua categorii - de la atitudinea localnicilor fata de turisti pana la curatenia de pe strazi si la transportul public.

Astfel, turistii au votat Londra drept al patrulea cel mai bun oras al lumii pentru cumparaturi, dupa New York, Bangkok si Dubai, si al cincilea cel mai bun oras din lume din punct de vedere al serviciilor de taxi. Insa aprecierile pozitive cu privire la capitala Marii Britanii se opresc aici pentru ca turistii care au raspuns la sondaj i-au acordat punctaje slabe la restul categoriilor avute in vedere.

Potrivit sondajului, Londra s-a plasat pe locul 39 (penultimul) la capitolul ospitalitatea localnicilor, pe locul 12 din punct de vedere al amabilitatii taximetristilor, pe locul 26 la curatenia de pe strazi si pe locul 17 din punct de vedere al usurintei cu care se poate ajunge dintr-un punct in altul al orasului.

Un punctaj apropiat a primit si transportul public, Londra plasandu-se astfel pe locul 15 din acest punct de vedere. Daca banii nu au prea mare valoare in Londra - locul 35 din 40 - orasul ramane totusi una dintre destinatiile preferate de amatorii de cumparaturi - locul 4.

In ceea ce priveste siguranta, Londra se afla printre cele mai nesigure capitale turistice - pe locul 28 - dar si una dintre cele mai desconsiderate - plasata pe locul 23. In ciuda faptului ca a gazduit Jocurile Olimpice, Londra continua sa fie considerata una dintre cele mai neprietenoase capitale, plasarea sa pe un loc in coada clasamentului, mai jos decat Hong Kong, nefiind deloc onoranta.

Din aceasta perspectiva, numai la Moscova este mai rau, capitala Rusiei fiind astfel cea mai "neprietenoasa" capitala, potrivit respondentilor la sondajul TripAdvisor.

"Daca nu a primit prea multe puncte din partea celor care au vizitat orasul anul trecut, este foarte important sa tinem cont de faptul ca multi dintre respondenti au calatorit la Londra inainte ca aceasta sa fi suferit transformarile pentru Jocurile Olimpice din vara", a spus Emma Shaw, purtator de cuvant al TripAdvisor.

La polul opus, Tokyo este cea mai apreciata capitala turistica de catre cei 75.000 de respondenti ai sondajului, primind un punctaj favorabil la cele mai multe dintre categorii, printre care curatenia strazilor, amabilitatea taximetristilor, eficienta serviciilor de taxi si cel mai bun transport public.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO