Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România. Destinații de vis pentru o vacanță relaxantă

masca faciala
Shutterstock

Sunt o mulțime de locuri în România unde te poți bucura de o vacanță plină de relaxare, vindecare, revigorare și răsfăț. 

Stațiunile termale și balneoclimaterice din România sunt destinații ideale pentru cei care vor să își reîncarce bateriile.

În plus, poți profita de această ocazie pentru a face drumeții în natură și pentru a descoperi România așa cum nu ai mai văzut-o până acum.

Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România

Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Băile Felix (Bihor)

Lotus Therm Spa & Luxury Resort este un resort termal de cinci stele situat în stațiunea Băile Felix, la aproximativ 10 kilometri de Oradea.

Citește și
napoli
Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume în 2024. Primul loc, ocupat de o destinație preferată de români
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

Resortul dispune de „Felixarium”, o zonă de spa și relaxare cu 14 piscine (patru exterioare și zece interioare), două jacuzzi, peșteri, cascade și un centru de spa. La Gold Spa, vizitatorii pot beneficia de trei tipuri de saune: finlandeză, cu infraroșu și baia de aburi, precum și diverse tipuri de masaje.

Complexul include și un centru de tratament balnear, Nelumbo Med-Spa, unde se pot face terapii pe baza apelor termale de la Felix, recunoscute pentru beneficiile lor în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor.

Therme București (Ilfov)

Therme București este printre cele mai populare parcuri acvatice din România. Situat în Balotești, la 20 de kilometri de centrul Capitalei, acest loc este ideal pentru bucureștenii care vor o escapadă nu prea departe de casă. Este locul ideal pentru o relaxare de weekend.

Centrul dispune de piscine cu apă termală, extrase de la o adâncime de peste 3.000 de metri, și diverse saune tematice. Therme este cunoscut pentru piscine sale, în special cea exterioară, masaje, dar și saune. Centrul oferă și activități precum aqua gym sau diverse terapii.

În plus, este un loc unde poți veni cu toată familia, pentru că există facilități pentru copii, zone special dedicate acestora, restaurante și o piscină cu valuri, pe lângă zona de tobogane și alte distracții.

Centrul SPA Corbeanca (Ilfov)

Aproape de București, în pădurea din Corbeanca, se află o adevărată oază de liniște și relaxare. Centrul oferă o mulțime de servicii, printre care masaje, terapie prin muzică, tratamente corporale, pachete SPA, terapii în cuplu, tratamente faciale și multe altele. În plus, au și pachete speciale în funcție de necesitățile și dorințele tale.

Alma Resort & Spa Retreat (Brăila)

Alma Health & Spa Retreat, situat pe malul Lacului Sărat în Brăila, este un resort deschis în 2022. Complexul include o plajă privată și două piscine (una cu apă sărată și una cu apă dulce).

În Alma Health Center, zona de spa și wellness, sunt disponibile mai multe saune, un jacuzzi cu vedere la lac, cabinete individuale de masaj și terapii precum Hammam și duș Vichy.

Resortul oferă tratamente cu resurse naturale locale, cum ar fi apa și nămolul din Lacul Sărat, cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice în diverse afecțiuni.

Afrodita Resort and Spa, Băile Herculane (Caraș-Severin)

Afrodita Resort and Spa se află în stațiunea Băile Herculane și dispune de un centru spa întins pe 2.500 de metri pătrați. Herculum Spa include o piscină interioară cu apă încălzită, deschisă tot timpul anului, două jacuzzi și mai multe saune. În plus, centrul oferă băi cu sulf, terapii spa și tratamente medicale pentru recuperare și prevenție.

Stațiunea Băile Herculane este renumită pentru proprietățile curative ale apelor sale minerale, fiind destinată tratamentului afecțiunilor reumatismale, post-traumatice și neurologice.

Ana Hotels Spa Europa, Eforie Nord (Constanța)

Ana Hotels Spa Europa, situat în stațiunea Eforie Nord, a fost recent modernizat. Centrul de spa utilizează apa sărată și nămolul din Lacul Techirghiol pentru tratamente reumatice și dermatologice.

Oferă proceduri cu laser, ultrasunete, ionizare, ritualuri de relaxare și terapii sportive de recuperare. Hotelul dispune de o piscină exterioară cu apă dulce, una interioară cu apă sărată, jacuzzi, saună și un centru de fitness.

Hotel Steaua de Mare - Aqvatonic, Eforie Nord (Constanța)

Hotelul Steaua de Mare - Aqvatonic oferă un centru spa și de tratament cu o piscină în formă de labirint și diverse terapii.

Complexul include o salină, sală de fitness, saună, jacuzzi, băi cu aburi, masaje, tratamente corporale, terapii electro-magneto și laser, împachetări cu nămol, drenaj limfatic, reflexoterapie, duș Vichy, aquagym și kinetoterapie. Oaspeții au acces la o plajă proprie, o sală de jocuri și diverse facilități pentru relaxare și distracție.

Balvanyos Resort & Spa (Covasna)

Balvanyos Resort & Spa este situat între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, în apropierea Lacului Sfânta Ana. Grand Santerra Spa din incinta complexului are o piscină cu apă de izvor, bazine Kneipp, jacuzzi, o piscină exterioară și diverse saune.

Tratamentele se fac folosind produse locale, precum argila albastră din Câmpia Transilvaniei și apa de izvor din regiunea Balvanyos, fiind destinate detoxifierii și revigorării organismului.

SunGarden Golf & Spa Resort (Cluj)

SunGarden Golf & Spa Resort se află la patru kilometri de comuna Baciu și la mai puțin de 20 de kilometri de Cluj-Napoca.

Complexul include trei zone de spa: Aqua Experience, Amedeea Paradise și Garden Spa. Oferă o piscină interioară cu hidromasaj, bazin cu apă sărată, saună cu infraroșu, duș emoțional, zone de relaxare și tratamente de înfrumusețare. Terapiile folosesc resurse naturale din Transilvania, precum sarea din saline și argila albastră de Râciu.

Fontana Spa & Balneo, Borsec (Harghita)

Fontana Spa & Balneo din Borsec este un centru deschis la sfârșitul anului 2022, oferind oaspeților piscine exterioare și interioare, saune (finlandeză, cu infraroșu și cu aburi) și o cameră salină. Include și o baie sacrală și diverse tipuri de băi în căzi de hidroterapie, folosind resurse locale pentru îmbunătățirea calității somnului și reducerea stresului.

Dacă nu ai mai fost până acum într-o vacanță wellness și spa, această experiență te va surprinde. Oferă-ți măcar un weekend departe de grijile și problemele cotidiene și lasă-te răsfățat de tratamente luxuriante, masaje relaxante și terapii prin care corpul și mintea se încarcă de energie și scapă de stresul și încordarea acumulate de-a rândul zilelor pline de muncă.

În plus, acest gen de escapadă este ideal de făcut cadou unei persoane dragi sau unui cuplu. Cu atât de multe opțiuni, nici măcar nu este nevoie să călătorești pentru a îți oferi un astfel de răsfăț, însă ideal ar fi să îți rezervi câteva zile și să alegi un loc în care nu ai mai fost până acum.

Dacă vreți să plecați într-o vacanță în afara granițelor, există o mulțime de locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în Europa din care să alegi. 

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Apetitul românilor pentru muzee și expoziții a crescut. Turiștii își aleg vacanțele în funcție de asta
Apetitul românilor pentru muzee și expoziții a crescut. Turiștii își aleg vacanțele în funcție de asta

Românii au început să-și aleagă vacanțele și în funcție de posibilitatea de a vizita muzee și expoziții.

 

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume în 2024. Primul loc, ocupat de o destinație preferată de români
Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume în 2024. Primul loc, ocupat de o destinație preferată de români

Mulți turiști aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației, selectând cele mai bune muzee și galerii de artă pe care să le viziteze.

 

„Comoara” de 60 de milioane de euro pe care poliția americană a înapoiat-o Italiei
„Comoara” de 60 de milioane de euro pe care poliția americană a înapoiat-o Italiei

Statele Unite i-au înapoiat Italiei 600 de obiecte prețioase, furate din peninsulă și recuperate de poliția americană din galerii și muzee de peste Ocean.

Proteste de „Noaptea Muzeelor”: opțiuni limitate și lacăte la ușă. „Ne dorim muzee în care să nu mergem doar ca voluntari”
Proteste de „Noaptea Muzeelor”: opțiuni limitate și lacăte la ușă. „Ne dorim muzee în care să nu mergem doar ca voluntari”

„Noaptea Muzeelor” a scos mulți oameni din casă, chiar dacă aceștia au avut mai puține opțiuni față de anii trecuți.

 

Palatul Culturii din Iași. Istoria fascinantă a clădirii și ce alte muzee să vizitezi în oraș
Palatul Culturii din Iași. Istoria fascinantă a clădirii și ce alte muzee să vizitezi în oraș

Palatul Culturii din Iași este una dintre cele mai impresionante și emblematice clădiri din România.

Recomandări
Inundațiile cuprind toată Moldova. O mașină cu doi copii mici a căzut într-o groapă căscată în centrul Sucevei
Inundațiile cuprind toată Moldova. O mașină cu doi copii mici a căzut într-o groapă căscată în centrul Sucevei

Județele Vaslui și Iași se confruntă cu inundații, după ploile torențiale care au afectat regiunea. Mai multe drumuri și terenuri au devenit impracticabile.  

Cod roşu de viituri pe râurile Bârlad şi Prut, până marţi. Alerte portocalii şi galbene, pe cursuri din Moldova
Cod roşu de viituri pe râurile Bârlad şi Prut, până marţi. Alerte portocalii şi galbene, pe cursuri din Moldova

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o nouă atenţionare Cod roşu de viituri, valabilă până marţi la prânz pe două râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui.

Ursula von der Leyen „speră” să anunțe noii comisari marți. Eurodeputat: Procesul devine un „teatru absurd”
Ursula von der Leyen „speră” să anunțe noii comisari marți. Eurodeputat: Procesul devine un „teatru absurd”

Ursula von der Leyen speră că va putea anunța noua Comisie Europeană marți, 17 septembrie, asta în contextul în care procesul de selectare al comisarilor este îngreunat de luptele politice din Slovacia, dar și de demisia surpriză a lui Thierry Breton.