Locul de poveste ascuns în inima Munților Apuseni. Turiștii sunt impresionați: „E un colţ de Rai”

Dată publicare: 03-04-2021 08:45
Dată actualizare: 03-04-2021 10:05


Vă invităm să descoperiţi un loc de poveste, ascuns în inima Munților Apuseni. Vorbim despre Vidra, o destinaţie ideală pentru cei care caută zone retrase, cu peisaje ce au fost șlefuite cu migală de natură şi bucate tradiţionale ispititoare.

Când urci de la Câmpeni spre Muntele Găina, şoseaua coteşte spre apus, şi, după numai 15 kilometri, turiştii îndrăgostiţi de peisajele de poveste descoperă Vidra, un sat desprins parcă din cărţile de poveşti. Iar împrejurimile te îndeamnă la visare şi la relaxare.

Turistă: “Are un peisaj nemaipomenit. E un loc ideal să te deconectezi, să te relaxezi, să te odihneşti, să îţi încarci bateriile. E un colţ de Rai."

La Vidra, turiştii descoperă o cascadă spectaculoasă, cu o cădere de peste 18 metri înălţime, un Rai de apă şi stânci, ce se îmbină perfect cu formaţiunile calcaroase.

Turista: "Suntem foarte impresionaţi de zonă, de munte, de brazi, de stânci, de tot, avem o ţară minunată."

Alţii aleg Apusenii pentru zonele sale sălbatice, cu poteci înguste care urca până în vârful muntelui, unde panorama este spectaculoasă.

Cristian Ciobotarescu, ghid turistic: "Se poate urca pe platoul calcaros al acestei văi, se pot vizita Dealul cu Melci şi se poate urca pe Vârful Găină. De acolo avem un peisaj fantastic."

Iar după ce descoperiţi frumuseţile zonei, gazdele vă aşteaptă cu bucate tradiţionale. La o pensiune, sunteţi întâmpinaţi cu plăcinte moțești umplute cu brânză din belşug şi un păhărel de afinată ce dezleagă limbile.

Cazarea se poate face la cele câteva pensiuni răsfirate pe Valea Arieșului Mic, dar şi la cabanele din lemn din zonă.

Mariana Tomuş, proprietar pensiune: "Şi ce poate fi mai frumos turiştilor când vin în locurile astea liniştite, deschid geamul dimineaţă să pătrundă aerul curat de munte, cu miros de brad."

La o pensiune, în apropierea lacului înconjurat de pădure, puteţi să hrăniţi iepurii, păunii sau căprioarele.

În pădurile Apusenilor, localnicii colectează în această perioadă sevă de mesteacăn. Turiştii ajunşi aici sunt dornici să guste din această licoare, căreia i se mai spune "băutura zeilor".

Tags: turistica, vidra,


VIDEO PROTVPLUS.RO