Insula spectaculoasă din Grecia, de care puțini români au auzit. Este la mare căutare în rândul francezilor. GALERIE FOTO

Insula Skyros - 4
Agerpres

Românii care vor să petreacă o vacanţă liniştită în Grecia, departe de locurile aglomerate şi foarte turistice, pot alege mica insulă Skyros. Se poate ajunge aici atât cu avionul din Atena și Salonic, cât și cu feribotul din sudul insulei Evia.

Foarte puţin frecventată deocamdată de turişti români, potrivit hotelierilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale, insula Skyros se mândreşte în primul rând cu caracterul său autentic, fiind căutată inclusiv datorită faptului că păstrează mult din aspectul tradiţional al vieţii grecilor din aceste locuri.

Vedeți mai multe imagini în galeria foto. CLICK AICI

"Skyros este complet diferită de alte insule greceşti. Jumătate din insulă este în stilul nordului Greciei, iar cealaltă jumătate este în stilul Cicladelor", a declarat Kyriakos Antonopoulos, şeful autorităţii portuare din Skyros, într-un interviu pentru Agerpres.

Insula „autentică”, la mare căutare în rândul occidentalilor

"În acelaşi timp, vestul, estul, sudul şi nordul insulei sunt diferite între ele. În nord sunt plaje însorite, sudul este mai pietros, vestul este plin de conifere, până la mare, în timp ce estul este mai muntos şi periculos, cu peşteri marine", a adăugat el.

"Skyros este autentică. Este izolată. Aici, evoluţia vine cu 20-25 de ani mai târziu. Apoi, caracterul oamenilor este diferit. Nu este o insulă nautică. Activitatea principală a oamenilor de aici este legată de creşterea caprelor, nu pescuitul sau marinăria. Activităţile de mare în Skyros sunt pentru turişti. Localnicii au o mentalitate de oameni de munte", a mai spus Kyriakos Antonopoulos.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Primarul din Skyros, Nikos Mavrikos, a explicat că, în ultimii ani, insula a devenit foarte cunoscută pe piaţa turistică, fiind căutată în special de francezi, austrieci, belgieni şi olandezi.

Potrivit edilului, Skyros oferă acces la cel puţin 35 de plaje în apropierea cărora se poate ajunge cu maşina, dar şi la numeroase alte plaje mai mici şi ascunse, dintre care unele sălbatice.

Cum poți ajunge pe Insula Skyros

Nikos Mavrikos s-a declarat încrezător în potenţialul de dezvoltare al insulei şi a spus că, în ultimii ani, au venit tot mai mulţi investitori, care construiesc hoteluri mici, cele căutate în mod special de turişti.

 

El a mai explică faptul că, în afară de cursele zilnice cu feribotul dinspre portul Kymi din sudul insulei Evia, pe a cărei rază administrativă se află şi Skyros, în insulă se poate ajunge cu avionul zilnic din Atena şi de trei ori pe săptămână din Salonic.

Destinația perfectă pentru cupluri și familii

Încrezătoare că insula se va dezvolta este şi Iro Grimpizi, o tânără care, alături de sora sa şi de părinţii lor, se ocupă de hotelul ALERÓ Seaside Skyros Resort, o afacere de familie deschisă de doar câţiva ani.

"Însă oamenii care vin aici să investească ţin să păstreze insula autentică. Asta este valoarea sa. Şi asta caută clienţii - un loc autentic, liniştit şi care nu este foarte aglomerat. Aşa că, din aceasta perspectivă, insula nu se va schimba curând", a declarat ea, precizând că Skyros nu este atât o destinaţie de vacanţă pentru tineri, pentru că nu are o viaţă de noapte bogată, cât mai ales una pentru cupluri şi familii.

Dieter, un pensionar din Viena, a ales pentru a cincea oară Skyros ca loc de vacanţă. "Venim aici pentru că eu şi soţia mea căutăm o vacanţă liniştită. În Skyros, Grecia seamănă foarte mult cu Grecia pe care o ştiam eu când eram tânăr", şi-a explicat el alegerea, pe feribotul care face legătura între Evia şi Skyros.

Ce spun turiștii despre Skyros

Anne, o pensionară din oraşul Aix-en-Provence din sudul Franţei, se află pentru prima dată în Grecia, iar Skyros este unul din cele câteva locuri pe care ea şi soţul său le-au inclus în excursia lor, rezervată printr-o agenţie de turism, în această ţară.

"Este prima vacanţă după COVID-19. Înainte de COVID-19, călătoream mult. Însă nu cunoşteam Grecia. Suntem prima dată aici. Mulţi prieteni care au venit aici ne-au spus că este foarte bine. Grecia are o imagine bună", a adăugat ea.

Ce poți vizita pe Insula Skyros

În afara plajelor şi a peisajelor sale spectaculoase, care taie răsuflarea, în Skyros pot fi vizitate obiective turistice precum ruinele unui castel din perioada ocupaţiei veneţiene (între secolul al XIII-lea şi secolul al XV-lea), Mănăstirea Agios Georgios (Sfântul Gheorghe), care datează din perioada bizantină, statuia şi mormântul poetului englez Rupert Brooke şi mai ales ferma de cai skyrieni.

Ferma Mouries este un centru de creştere şi conservare a cailor skyrieni, una dintre cele mai rare şi mai vechi rase de cai din lume, de dimensiuni mici şi originari din Skyros.

Ferma a fost creată acum câţiva ani de Manolis Trachanas şi găzduieşte în prezent aproximativ 60 de cai.

"Principalul obiectiv al centrului sunt reproducerea rasei pure a cailor skyrieni prin înmulţire controlată şi salvarea lor de la dispariţie", a explicat Manolis Trachanas, potrivit căruia ferma este căutată în special de părinţi datorită activităţilor pentru copii pe care le oferă.

Înainte sau după vizitarea insulei Skyros, este obligatorie şi descoperirea sudului insulei Evia, mai puţin frecventat de turişti români, care preferă centrul şi în special nordul zonei, acolo unde agenţiile de turism propun în general pachete de vacanţă.

Activități pe Insula Skyros

Sudul insulei Evia se prezintă ca un loc cu numeroase plaje - atât amenajate, cât şi sălbatice -, cu multe opţiuni de activităţi şi cu câteva obiective turistice atractive.

Printre activităţile care se pot practica aici se numără cele de scufundări subacvatice, surfing, drumeţii pe munte, tururi cu bicicleta sau cu maşinile de teren, a explicat Angelis Evanghelos, din partea agenţiei de turism Evia View Travel, care organizează excursii şi tururi ghidate în întreaga insulă Evia, precum şi în Skyros.

"În plus, turiştii pot vedea cum trăiesc localnicii, cum se face uleiul de măsline şi cum se prepară diversele specialităţi de mâncare grecească", a detaliat el.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Primul oraș din lume care a introdus taxă pentru ca turiștii să nu mai vină în perioade de vârf. Măsuri și în alte orașe
Primul oraș din lume care a introdus taxă pentru ca turiștii să nu mai vină în perioade de vârf. Măsuri și în alte orașe

Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf, relatează Reuters.

100 de mii de voturi exprimate în primele zile de votare la “Destinația Anului 2024 în România”. Vezi rezultatele parțiale
100 de mii de voturi exprimate în primele zile de votare la “Destinația Anului 2024 în România”. Vezi rezultatele parțiale

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi. 

Unde vor românii să-și petreacă minivacanța de Paște. Detaliul care le influențează decizia
Unde vor românii să-și petreacă minivacanța de Paște. Detaliul care le influențează decizia

Pentru vacanța de Paște românii nu vor să cheltuiască foarte mult. Potrivit unui sondaj recent, când își caută cazare, două treimi dintre ei exclud camerele care costă peste 300 de lei pe noapte.  

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.