Atracția turistică bizară dintr-un oraș din Cehia: "Ne-a plăcut ideea"


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 10:13
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 09:35
Categorie: Stiri Turism

Oraşul Liberec din Cehia se mândreşte cu cel mai mare zid de gheață citadin. E un izvor natural care se prelinge pe un perete de stâncă și îngheață bocnă, măcar câteva zile în fiecare iarnă.

"Avem un perete de gheață pentru escaladă. Cum așa? Am văzut acum cinci ani, într-o iarnă geroasă, că un izvor natural a înghețat tun. Am descoperit că acest izvor este proprietatea orașului, dar nu a fost captat, de fapt zona nu era îngrijită, devenise o groapă de gunoi. Atunci am fondat o asociație civică pentru protejarea zonei și am vrut să vedem de ce e nevoie ca să creăm gheață. Pur și simplu ne-a plăcut această idee, să iei tramvaiul ca să ajungi la un loc unde escaladezi un zid de gheață."

Are 25 de metri înălțime, iar gheața rezistă de obicei 2-3 săptămâni în fiecare iarnă. E nevoie, însă, de cel puțin cinci zile la rând de ger.

"După cantitatea și rezistența gheții, precum și înclinarea pantei, putem spune că escaladarea acestui zid de gheață prezintă un grad mediu de dificultate. E bun să exersezi într-o după-amiază."

Așa că îl înceracă și amatorii. În afara alpiniștilor locali vin la Liberec și turisști special pentru această escaladă pe gheață citadină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un pensionar a făcut 2 trenuri să deraieze, pentru a da vina apoi pe musulmani
Mergeau la muncă în Cehia, dar au ajuns la spital. Șoferul spune că nu a văzut drumul
VIDEO PROTVPLUS.RO