Anul 2020 este anul vacanțelor exotice. Care sunt cele mai spectaculoase destinații
Nici nu au venit sărbătorile de iarnă şi unii îşi fac deja planuri de vacanţă pentru anul viitor. În ajutorul celor care nu au încă un astfel de plan au venit organizatorii unui târg de turism de la Londra.
Potrivit experiţilor, anul viitor este anul vacanţelor în destinaţii exotice.
O destinaţie turistică considerată de mulţi "exotică" este Arabia Saudită, care încearcă să preia din fluxul de vizitatori atraşi de Emiratele Arabe Unite. Saudiţii speră ca în următorii zece ani să primească 100 de milioane de oaspeţi. Oferă plaje sălbatice şi recife de corali, în staţiuni de lux. Singura problemă pentru turiştii europeni ar fi că în statul arab nu se consumă alcool.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Oficial agenție turism: „În prezent, guvernul Arabiei Saudite a investit sau intenţionează să investească 1,1 trilioane de dolari în economie în următorii 20 de ani pentru infrastructură turistică. Avem o istorie foarte bogată în ultimii 7.000 de ani şi am vrea ca lumea să vadă ţara noastră."
La unele standuri, clienţii pot experimenta chiar senzaţia condusului unui bolid de formula unu pe un circuit de mare viteză. Este şi aceasta o metodă pentru atragerea potenţialilor turişti într-o ţară care se poate lăuda cu un circuit de formula unu, cum este Bahrain.
De asemenea, Egiptul a venit cu o prezentare deosebită la târgul de la Londra. De asemenea, o surpriză exotică anunţată pentru anul viitor este Etiopia, o ţară cu o istorie de mii de ani.
Oficial agenție turism: „Creşterea în Etiopia de astăzi are loc în toate sectoarele, în aviaţie, în turism şi în restul economiei. Iar turismul creşte, de asemenea, foarte rapid pentru că Etiopia nu a fost niciodată atât de deschisă pentru afaceri cum este astăzi."
Iar cei ce şi-ar dori să calce într-un peisaj selanar dar nu au bani pentru o călătorie pe Lună, sunt invitaţi în Azerbaidjan, la vulcanii noroioşi de acolo.
Oficial agenție turism: "Sunt vulcani noroioşi într-un peisaj ca cel de pe Lună, puţin la sud de Baku. Şi ar putea fi posibilă, de asemenea, nu numai experienţa de a privi un vulcan, dar şi de a urca pe el, de a conduce pe drumuri accidentate, sau să treci cu tiroliana peste vulcanii noroioşi sau să faci băi de nămol."
Azerbaidjanul a primit aproape 3 milioane de turişti străini în ultimii ani, însă numărul vizitatorilor creşte de la an la an, spun experţii.
Tot experţii atrag atenţia că aceleaşi ţări care investesc foarte mult în turism şi în publicitate se confruntă şi cu unele probleme care ar putea ţine departe străinii, cum ar fi legile religioase stricte sau războiele din regiunile lor.