Cei mai mandri bucatari s-au intrecut la Parada Carnatilor, la Sf. Gheorghe
O parada savuroasa a carnatilor s-a desfasurat ieri in Sala Sporturilor din Sfantu Gheorghe. Zeci de echipe s-au intrecut in prepararea celui mai gustos carnat, iar un juriu foarte sever a gustat si a dat note.
Ingredientele de baza au fost la fel pentru toata lumea, insa fiecare echipa a avut voie sa-si aduca ustensilele si condimentele.
70 de echipe de cate 3-4 persoane s-au inscris la editia din acest an a Paradei Carnatilor. Potrivit regulamentului, fiecare si-a adus ustensilele proprii pentru prepararea carnii si umplerea carnatilor. Dar cea mai importanta este tehnica: presiunea trebuie sa fie constanta, iar matul nu are voie sa se rupa niciodata. Conteaza desigur si reteta. Unii au facut apel la istorie, pentru a a gasi gusturi cat mai rafinate.
La concurs nu s-au inscris doar bucatari profesionisti. Iar concurentii s-au straduit sa atraga atentia juriului si au venit cu retete originale. Fiecare echipa a predat juriului cate o jumatate de metru de carnat. Cea mai buna a fost premiata cu o excursie in strainatate.