Turistii sunt asteptati sambata la Straja sa afle povestea lui Baloo, ursul mascota al statiunii

Ultima actualizare: 18-02-2013 07:01
schi,straja

Festivalul “Povestea lui Baloo”, ursul mascot al statiunii Straja din masivul Valcan va debuta sambata cu un concurs de schi pentru copiii de pana la 12 ani.

Vor fi mai multe categorii de varsta, din doi in doi ani, pentru a nu pune copiii de 12 ani sa concureze cu cei de patru ani. Dupa concurs, micutii vor avea parte de o surpriza. Ne vom intalni in apropierea zonei unde este ursul Baloo si vor afla povestea celui mai mare urs crescut in captivitate, care a fost gasit ranit pe munte si salvat de salvamonisti. Ii vom duce un tort. Speram sa-l momim sa vina, sa-l vada turistii”, a declarat organizatorul Festivalului, Emil Parau.

Acesta a mai spus ca turistii trebuie sa cunoasca povestea lui Baloo asa cum este ea. “Nu este un animal chinuit pentru ca este captiv. Este tinut in tarc pentru protectia lui. Este hranit mereu, ingrijit si are la dispozitie un spatiu foarte mare, mai mare decat l-ar avea intr-o gradina zoologica”, a explicat Parau.

In urma cu 12 ani, Baloo a fost gasit ranit pe munte si salvat, iar salvamontistilor din Straja li s-a facut mila de el si l-au adoptat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO