Reconciliere extinsa cu trei milioane de lei. Parcul actual va fi legat de Turnul de Apa

14-08-2012 15:29


parcul reconcilierii

Consilierii locali din Arad au aprobat, astazi, un proiect in valoare de 3,2 milioane de lei pentru extinderea Parcului Reconcilierii Romano-Ungare, care va fi legat cu un alt monument, Turnul de Apa.

Autoritatile spera ca turnul, dat in folosinta in 1890 si inalt de 35 de metri, va fi valorificat mai mult din punct de vedere turistic, prin demolarea unor cladiri care il despart de parc.

Conform proiectului aprobat de alesii locali, lucrarile vor incepe in acest an, urmand sa fie amenajat un culoar pietonal intre cele doua obiective turistice. Va exista un al doilea luciu de apa, cu o zona in care apa va tasni din pavaj.

Parcul Reconcilierii a fost finalizat in 2004, valoarea investitiei fiind de 13 milioane de lei. Aici au fost amplasate doua monumente simbolice pentru luptele de la 1848-1849, unul maghiar (Statuia Libertatii) si unul al romanilor (Arcul de Triumf).

Cele doua monumente se oglindesc in acelasi luciu de apa, simbolizand astfel reconcilierea intre popoare. In parc se afla si un port-drapel pentru steagurile Uniunii Europene, Romaniei si Ungariei, din care tasnesc trei izvoare ce se revarsa intr-un bazin.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO