Bambi si Faline au ajuns in salbaticie. Afla povestea celor mai iubite caprioare din Arad

21-03-2013 09:22


caprioare arad

Dupa ce timp de un an au fost vedetele Administratiei Parcului Natural Lunca Muresului (PNLM), caprioarele Bambi si Faline au fost lasate in libertate. Aici au garantia ca nu vor ajunge in bataia pustii.

In urma cu un an, la sediul PNLM, aflat in Padurea Ceala, au fost adusi doi pui de caprioara, gasiti abandonati. Atat angajatii parcului, cat si vizitatorii, s-au îndragostit de ei imediat. Elevii si prescolarii care vizitau zona se ingramadeau in fata tarcului care adapostea caprioarele.

Cu toate ca s-a avut in vedere amenajarea unui tarc permanent, pentru ca Bambi si Faline sa ramana mereu in grija oamenilor, administratorii Parcului au luat pana la urma decizia ca cele doua caprioare sa traiasca in libertate.

Ajunse la maturitate, caprioarele au fost duse in salbaticie, la 30 de kilometri de municipiul Arad, intr-o zona de protectie integrala a Parcului, unde vanatoarea este interzisa.

S-a asteptat momentul trecerii zapezii si a aparitiei vegetatiei pentru ca Bambi si Faline sa aiba asigurata hrana, in lipsa, de acum, a furajelor primite de la noi”, a declarat directorul PNLM, Paul Hac.

Despartirea de cele doua fiinte gingase a fost cel mai greu suportata de rangerul care s-a ocupat de cresterea lor. Acesta s-a intors in salbaticie a doua zi, observandu-le pe Bambi si Faline preocupate de explorarea noului camin.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO