Singura țară din lume care ar supraviețui unei invazii de zombi, potrivit cercetătorilor

04-03-2018 15:27


zombi

Un grup de matematicieni de la Universitatea Minas Gerais din Brazilia a realizat un model de calcul pentru a afla țara care poate supraviețui unei invazii de zombi la nivel mondial.

Dacă în cazul unei apocalipse declanșate de zombi, civilii sunt apărați de armată, atunci pentru supraviețuire este nevoie de 47 de soldați activi la 1000 de locuitori.

În acest caz Coreea de Nord este singura țară din lume care ar supraviețui unei invazii de zombi, este concluzia la care au ajuns profesorii João Paulo Almeida de Menconça, Lohan Rodrigues Narcizo Ferreira, Leonardo da Motta de Vasconcellos Teixeira și Fernando Sato.

Aceștia au realizat un studiu în care analizează un model de supraviețuire în cazul unei apocalipse declanșate de zombi.

”Plecând de la modelul nostru standard, bazat pe o armată puternică, am ajuns la concluzia că un număr de 47 de soldați la 1000 de civili este minimul necesar pentru supraviețuirea oamenilor.  Comparând aceste numere cu statisticile din The Military Balance 2017, Coreea de Nord are suficient personal militar activ ( 47,4 la 1000 de civili) pentru a supraviețui modelului nostru de invazie de zombi” susțin cercetătorii brazilieni. Există și o parte negativă a acestui model, potrivit calculelor, doar 21,1% din populația civilă ar supraviețui.

Topul țărilor cu personal militar activ raportat la 1000 de locuitori, întocmit de Institutul Internațional de Studii Strategice pentru 2017 poate fi studiat aici.

Cu toate acestea matematicienii brazilieni recomandă că cea mai bună strategie de a salva omenirea este ca fiecare țară să investească în populație pentru ca oamenii să fie mai sănătoși și mai capabili de supraviețuire.

 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO