Parohul din Someseni: "Nu mai aduceti coroane la inmormantari". Vezi motivatiile acestei cereri

Ultima actualizare: 06-11-2012 20:23
Parohia Someseni

Parohia ortodoxa Someseni, Cluj-Napoca, are o rugaminte cel putin ciudata pentru enoriasii sai. Cererea distruge o traditie veche de secole.

"In conformitate cu hotararea Adunarii Parohiale din data de de 01.01.2011, la inmormantarile din parohia ortodoxa Someseni, cei apropiati familiei nu vor mai aduce coroane!" Este prima fraza din motivarea unei decizii luate intr-o parohie din Cluj-Napoca.

Astfel, parohul Ioan Roman le cere enoriasilor din parohia Someseni sa dea in locul coroanelor "un plic cu cateva cuvinte de condoleante si o suma de bani reprezentand contravaloarea unei coroane de flori". "Va fi cel mai adecvat mod de a fi alaturi de familie", isi motiveaza parohul initiativa.

"Familia se va ingriji ca langa sicriu sa fie totusi cateva coroane din cele mai frumoase iar cu banii de la inmormantare pot face milostenie sau pot acoperi anumite cheltuieli", mai spune acesta.

Ce parere ai despre initiativa parohului Ioan Roman? Lasa raspunsul tau la sectiunea "Comentarii" de mai jos!

Imaginea a ajuns in posesia redactiei stirileprotv.ro prin intermediul lui Ionut Budau. Aici poti descarca gratuit aplicatia www.stirileprotv.ro pentru iPhone.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO