Secretul ascuns de Picasso in acest tablou. Ce are opera sa in comun cu peretele tau de acasa

Ultima actualizare: 13-02-2013 02:31
tablou de Picasso, Fotoliul Rosu

O analiza cu raze X a unui tablou semnat de celebrul Pablo Picasso dezvaluie unul din secretele bine pastrate ale artistului.

O echipa de fizicieni de la Laboratorul Argonne din Lemont, Illinois, a analizat cu un aparat special, care foloseste raze X, tabloul Fotoliul Rosu, realizat de Picasso in 1931.

Despre Picasso se stie ca, pe langa inovatiile aduse formelor, prin cubism, a revolutionat pictura si prin vopselele folosite, care sunt foarte diferite de cele utilizate pana atunci.

Mai exact, tablourile sale au o stralucire aparte si nu se observa liniile trasate de pensule, relateaza Live Science.

Specialistii in arta au sustinut de mult timp ca artistul ar fi folosit o banala vopsea de perete, insa pana acum nu exista vreo dovada clara in acest sens.

Intr-adevar, testele facute cu raxe X au aratat ca Pablo Picasso nu folosea numai vopsele speciale, ca alti picturi, ci si vopsele obisnuite, folosite la finisarea locuintelor.

Acestea se usuca mult mai repede decat cele cu ulei.

“Este vorba de Ripolin, prima marca de vopsea comerciala folosita pentru locuinte”, explica Francesca Casadio, de la Institutul de Arta din Chicago.

Nu se stie daca artistul a folosit aceasta vopsea la toate tablourile sale, insa cu siguranta era printre preferatele sale, datorita efectelor deosebite pe care le putea obtine cu ajutorul ei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO