Cea mai noua metoda de relaxare la serviciu. Ce isi aduc la birou angajatii din Australia

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

Tot mai multe firme din Australia le dau voie angajatilor sa-si aduca animalele de companie la birou. Specialistii spun ca acest lucru are un impact pozitiv asupra sanatatii mintale si fizice a angajatilor.

Angajatorii confirma ca oamenii sunt mai bine-dispusi si le place mai mult la serviciu daca vin cu catelul sau pisica. E drept insa ca si pauzele pe care si le iau sunt mai dese.

Acest catel ocupat sa-si alerge jucaria pe sub birouri este Didge. Stapanul lui a infiintat firma, iar Didge a fost printre primii care au pasit in birou. Prezenta sa - si nazbatiile pe care le face - detensioneaza atmosfera.''Totul e mai relaxat. E un loc de munca placut, in loc sa fie extrem de serios'', spune James Farmer, patronul firmei

In loc sa-i distraga, cateii ii ajuta pe angajati sa fie mai productivi, dar si mai sanatosi. ''Oamenii care au animale fac mai multa miscare, au tensiunea mai mica si sunt mai putin stresati'', explica un medic.

Didge nu e singurul caine care isi insoteste zilnic stapanul la serviciu. Aceasta femeie petrece zilnic 10 sau 12 ore la birou. De curand i s-a alaturat si catelusa ei, Mala. ''Faptul ca e aici ma obliga sa mai fac cate o pauza, sa o plimb putin pe afara'', spune femeie.

Iar asemenea pauze, ca si cele de joaca, se cam impun. ''Cata vreme nu ne lasa "surprize'' prin birou, le toleram aproape orice'', spune James Garmer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO